23 december 2008

Nu råder lugnet i stugan

Checklista:

Jullunch med kollegor - check
Städat skrivbord - check
Julklappar färdighandlat - check
Glögg i magen - check
Fridefull stämning i huset - check

Andra bloggar om: , , intressant.se

22 december 2008

Favorit i repris

Om man har tomt i bokhyllan på olästa, lockande böcker så kan man alltid plocka fram en gammal favorit. Här är mitt bästaste lästips.

Andra bloggar om: , , intressant.se

På gång, absolut på gång

Julklappsinköpen är påbörjade. Det känns som en tröskel har klivits över. Nu är det bara resten kvar. Imorgon efter jobbet. Jag och alla andra. Önska mig lycka till.

21 december 2008

Det glittrar

Mitt hus ser ut som en amerikansk dröm just nu. Granen står så grön och... nej guldig i stugan. Så kan det gå när man släpper lös lillgrabben med julkulor och glitter.

Julgran



Gran-dekoratör


Helgen, i korthet

Bio: LasseMajas detektivbyrå, kameleontens hämnd. Spännande och välgjord.

Kändis 1 & 2: Bo Sundström (Bo Kaspers Orkester) med fru Lena. Sågs på Filmstaden Söder.

Kändis 3: Amy Diamond skrev autografer i Nacka Forum.

Julklappar: Påbörjat!

Julgran: Klar!

19 december 2008

En snabbis

Samtal med lillebror.

Bror: Jag sitter vid datorn och ska boka biljetter till Lasse-Maja filmen imorrn. Klockan 3. Ska ni mé?
Jag: Hej. Vänta...
Jag (till pojkvän): Ska vi gå på bio imorrn klockan 3?
Pojkvän: Ok
Jag (till bror): Ok
Bror: Ok. Jag bokar. Hörs imorrn.
Jag: Ok. Hej då.
Bror: Hej då.

18 december 2008

Solokvist

Ikväll är pojkvännen ute på galej. Julfest med jobbet, det vill säga tre utarbetade datakonsulter av manligt kön. Jag hoppas att de får kul och inte somnar med pannan i huvudrätten.

Update: Inga märken i pannan. Jag tror att de hade trevligt.

Det snackas födelsedagar

Både här och där. Jag vill inte vara sämre. Min dag är i och för sig en bit bort, men inte desto mindre viktig.

Andra 12:e aprilare, vilka jag hittade här, i urval:
  • David Letterman (tv-profil)
  • Andy Garcia (skådis)
  • Anna-Lena Brundin (stå-upare)
  • Johan Oldenmark (gladiator)
  • Shannen Doherty (skådis)
  • Pollys Gris (snygging)

Schysst samling va?

17 december 2008

Och så finns det produkter...


...som på grund av sitt muppiga namn inte kommer över min tröskel.

Se till dina skor...

När det kommer julgåvor till kontoret så är det ju som regel till "alla". Men idag fick jag en alldeles egen present. Värsta lyxen. Stor låda var det också. Väl hemma öppnade jag, och fann... Ett hederligt skovårds-set. I ett fint fodral av svart läder och med både svart och neutral kräm samt speciella svampar och borstar. En stilla undran, är jag en sån som uppfattas ha dålig sko-skötsel? Äsch, inte fundera så mycket. Det var en perfekt och alldeles finfin present. Levererad av Bergs Grafiska - tack Sören!

När jag tittar på bilden ovan så ser jag att det skulle kunna vara ett sånt inlägg "gissa vad det föreställer". Fast nu har jag ju alltså skrivit det så ni behöver inte gissa.

Jakten på röd kalender

En kollega köpte en kalender på Ordning & Reda. Åh, vad fin tänkte jag, men köpte den inte. Sen gick veckorna och ingen annan kalender föll mig på läppen så att säga. När jag bestämde mig för den röda O&R-kalendern var den givetvis slut. Och jag letade, och letade. Och fann. Idag finns den i min ägo. Det var pålitliga NK - såklart - som hade ett fåtal, otummade exemplar kvar.

Andra bloggar om: , , intressant.se

16 december 2008

The List

Saker jag borde göra, men troligen inte kommer att göra:
  • Baka lussebullar
  • Skicka julkort
  • Koka knäck
  • Baka saffransskorpor
  • Hänga upp trevlig ljusslinga utanför huset
  • Storstäda
  • Plocka undan utemöblerna/grillen från verandan
Saker jag absolut måste göra, men inte riktigt vet när, eller om jag orkar:
  • Köpa julgran
  • Klä julgran
  • Köpa julisar
  • Ställa undan den ouppackade jullådan som står mitt i vardagsrummet
  • Fixa julblomma eller liknande till hunddagis-fröknarna
  • Fixa julblomma eller liknande till lillkillens ridfröken
Andra bloggar om: , intressant.se

Produktplacering

Apropå Linda K:s inlägg häromdagen om fröjden att arbeta veckan innan jul säger jag bara att en av det största fördelarna är julgåvorna. Idag kom till exempel Cloetta förbi med en bärkasse godis av blandade sorter. Trevlig produktplacering är det, och sånt förgyller arbetsdagarna.

Andra bloggar om: , , intressant.se

15 december 2008

Kaffedags

Aldrig kunde jag tro att jag skulle få sån nytta av bloggen. Mitt gnäll över trasiga hushållsapparater ledde till en tidig julklapp och nu blir det riktigt kaffe i huset igen. Det är min snälla pappa med sambo som bjöd på tidigt julfirande igår. Att det blev en kaffebryggare och inte en frys sa de berodde på att en frys är så svår att slå in. Jag vet inte jag...

Andra bloggar om: , , intressant.se

11 december 2008

Läskigt anpassningsbar

Vad lätt det är att bara lära sig leva utan vissa saker. I våras någongång gick kaffebryggaren åt fanders och sedan dess är det pulverkaffe som gäller. Telefonen la av i slutet av sommaren, i samband med att vi gjorde någon förändring av bredbandsgrejjerna. Inga problem, det var ändå ingen som använde den. (Märk väl att vi fortfarande betalar till Telia varannan månad eller så).

För en månad sedan dog vår frys och vi har liksom inte orkat bry oss. Så nu står den där som en del av köksinredningen. Kanske vi kan använda den till något vettigt, skoskåp eller nåt.

Lappar av kärlek

Ibland kan man få för sig att man saknar livet med grannar och gemensam tvättstuga. Då kan man lätt motverka det genom att sätta upp små arga lappar åt sig i huset.

Andra bloggar om: , intressant.se

Å en slank han ner i diket

Läste på Resumé att TV4 återigen kommer att visa upp landets sämsta bilförare i rutan. Det är ju för väl att jag är grym på bilkörande. Om de däremot ska ha ett uppföljande program om fickparkering, så ligger jag risigt till.

Andra bloggar om: , , intressant.se

Trolldegsbulle

En kortis bara om gårdagens luciafirande på skolan. Jag passar mig alltid för kakor och bullar bakade av sexåringar. Till och med sonen sa, "Ät inte Julias pepparkakor, för hon slickade på degen".
En mjuk kaka såg dock köpt ut så jag chansade och fick i mig något som smakade som salt trolldeg. Att jag aldrig lär mig.

För övrigt var alla barnen supersöta och duktiga. Alla sjöng lite för sig själva, precis som det ska vara. En gosse utmärkte sig dock eftersom han sjöng helt rätt och hade både text och ton under kontroll. Det var inte min son.

Vad jag inte visste om Carl Michael Bellman

Det vet jag nu. Och lite till. Gårdagens julfest med kollegorna gick i 1700-talets tecken. Med experten och stockholmsguiden Bengt, från Bellmansällskapet, tog vi oss igenom Gamla Stan och landade till slut på Den Gyldene Freden. Ingen julskinka eller köttbulle så långt ögat nådde. På vägen dit fick vi en kunglig upplevelse. Vi stod vid slottet och drack sprit ur en baklucka (det är en helt annan historia) då kungen med delar av sin familj åkte förbi oss och vinkade så där kungligt som bara kungligheter kan. Fast, jag ska erkänna att jag inte med hundraprocentig säkerhet kan säga vem det var som vinkade - men mina kollegor var desto mer övertygade.

Jag kan summera kvällen så här:
  • Jag är helt värdo på svensk historia och årtal i synnerhet.
  • Ölen de drack på 1700-talet smakade kattpiss.
  • Texten till Fjäril vingad syns på Haga, går att sjunga till vilken melodi som helst...
  • Det finns en pytteliten staty vid finska kyrkan som man kan gnida på om man vill bli gravid (Nej, jag testade inte).
  • Min chef har fått ett personligt, handskrivet brev av Bowie (han har lovat att jag ska få se det).
  • Vinexperten Bengt Frithiofsson satt på Den Gyldene Freden samtidigt som vi.

9 december 2008

Upp som en tupp

Imorgon är en sådan där jobbig dag. Först lussefirande på lillkillens skola (vi ligger som regel lite före alla andra här ute på Värmdö...), sen är det bråttom, bråttom, bråttom in till ett möte på stan. Sen jobba, jobba, jobba och efter det julfest med kollegorna.
Detta innebär att jag klockan typ 7 imorgon bitti ska vara dressad och mejkad och preppad för kvällen. Är det här vad man brukar kalla i-landsproblem?

Min dag

Det är tur att jag har observanta bloggvänner. Tack Yllet för namnsdagsgrattis - hade jag helt glömt bort. Ska nog fira med ett par pepparkakor.

8 december 2008

Det började så bra...

Idag var jag på jobbet 7.15 !!!! Jag fick i alla fall trekvart ensam med kaffe och skörden av tidningar innan de andra tassade in. Lovely! Men sen gick förmiddagen i raketfart, vår nya it-support kom och fixade och trixade och som utnämnd it-ansvarig kvistade jag efter och försökte se ut som om jag förstod vad han pysslade med.

Straxt före två kom jag på att jag var hungrig och sprang ut för att köpa en sallad. Väl tillbaks möttes jag av en kille som jag tydligen stämt möte med (vilket också visade sig i min outlook när jag kollade sen). Jag fann mig dock snabbt, det var tack och lov inget jag skulle förbereda direkt men jag kände mig ändå som en planta.

Och sen var den arbetsdan slut...

Men nu rå?


Jag har snart inget att läsa. Har läst ut den sista, olästa av favvo Bret Easton Ellis, The Informers. Bra, men inte bättre än hans andra.
Är nästan klar med Richard Morgans Marknadskrafter. En futuristisk skräckis - annorlunda och spännande.

Sen då? Spejar och spanar i bokhyllan men finner inget oläst som känns lockande.

7 december 2008

Va falls!

Redan andra advent och jag har inte druckit en droppe glögg än. I år alltså. Jag har dock ätit två lussebullar och två burkar pepparkakor som sköljts ner med ett okänt antal litrar julmust. Som kompensation antar jag.

Glitter och julefröjd

En kort sammanfattning av drabbningen på Gröna Lund.

Som julmarknad ger jag Gröna Lund två poäng av fem möjliga. Men för att vara ett besök på Gröna Lund var det bra, fyra poäng. Ett minus för att det var begränsat med attraktioner som var öppna. Men, det var inga köer, några av de roligaste attraktionerna var trots allt öppna och det var mysigt och juligt med alla ljusen.


Juligt och mysigt


Och det blev pop-expressen med tonåringen...


...och Lustiga Huset med lillkillen.

6 december 2008

Idag - julmarknad

Gröna Lunds julmarknad väntar idag. Har inte varit där tidigare och med tanke på vädret känns beslutet tveksamt. Men lovat är lovat.
En liten rapport om detta kommer senare. Tjing

Väntar på att tiden ska gå...

Om en halvtimme ska jag gå och möta tonåringen som varit på filmkväll hos en kompis. Det känns väldigt "motigt" att gå ut och promenera klockan 1. Men sedan den galna mannen visade sig i vårt område förra helgen, vill jag inte att hon går ensam. Så jag väntar. Och medan jag väntar skriver jag fullkomligt onödiga inlägg på min blogg. Och kanske i era kommentarsfält.

5 december 2008

Köksnisse

Plötsligt var hon bara där. I köket, vid slevar och vispar. Jag tror minsann att en tredje tomte gjort sig hemmastadd.

FF

Jag har varit ledig idag, haft en FF - free friday! Jag tillbringade ett par av dessa dyrbara timmar med att ta igen lite sömn. Efter morgonbestyren med hundprommis och skollämning gick jag helt sonika hem och la mig och sov som en tonåring fram till straxt före 11. Det kändes helt galet.

4 december 2008

Dagens tomte

Idag såg jag att ytterligare en tomte letat sig upp ur lådan. Försynt stod han och försökte gömma sig bakom en växt. Fortsätter det på det här viser kommer huset att vara invaderat lagom till jul.

Mitt finaste

Jag gnäller ofta över fel i mitt hus. Saker som inte hör hemma, ting som saknas eller är oklara. Men det finns sånt som jag älskar. Jag ger er, mitt handfat. Jag älskar mitt handfat. Egentligen älskar jag hela mitt badrum, det är stort som en balsal. Det enda som saknas är ett badkar. Så snart det kommunala vattnet har letat sig ut hit så ska badkar installeras. Sen, mina vänner är mitt badrum komplett.



Stekt fläsk

Idag slog det mig att den bästa uppfinningen - ever - är rumpgrillen i bilen. Det är så grymt skönt att snabbt bli varm om sin baksida.

Casual thursday

För första (och kanske sista) gången hos Enannan - Jag ger er Dagens Outfit.

Idag är det svart kostym som gäller. Upptill, en tröja av fleece med dragkedja och praktiska tumhål. Nedtill ett par byxor med resår i midjan och muddar vid anklarna. För extra fin passform - ett snöre i midjan.

Japp, idag jobbar jag hemma.

Logiskt

Jag är ensam hemma. Eller, barnen är hemma också men ligger och sover sött (hoppas jag...). Men min sambo är ute och far, han kommer hem först på fredag så jag är nästan ensam hemma. Och vad gör jag då? Lite rebelliskt sitter jag uppe till synes utan någon annan vettig anledning än att jag kan göra det utan att någon vet att jag gör det. Ha!

OD on the C

Kan man överdosera c-vitamin? Min kropp signalerar tydligt när behovet av citrusfrukt är stort. Det sker så här års ungefär en gång varannan timme. Då förflyttas min kropp till fruktskålen helt av sig själv.

3 december 2008

Sent ska tomten vakna

Första advent + tre dagar. Då är det väl dags för juldekoration del två? I söndags mäktade vi bara med att bära in stora jullådan, rafsa fram advensstaken för dekoration och sedan andaktsfullt tända första ljuset. Det enda elektriska julpyntet (utom julgransljusen) fick vi visst upp i köksfönstret också.



Och, på den tredje dagen kom så en liten tomte-rackare upp i fönstret.

2 december 2008

Att blogga sig till ett välfyllt VISA-kort


Underbara Clara är med i en bloggtävling för VISA. Hon ska under tio dagar använda endast sitt VISA-kort, inga kontanter. Om detta ska hon blogga och tillsammans med ett antal utvalda tävlar hon om 10 000 kronor. Som extra spänningsförhöjare har hon bestämt sig för att spendera endast 100 kronor om dagen i 10 dagar. Jag följer henne och håller mina tummar. You go girl!

Dagens lucia-mobbare

Så klart är det i Aftonbladet man läser det absolut mest rykande heta. Årets stora mobbingincident har inträffat på Södra skolan i Motala. En elev av manligt kön blev framröstad att vara årets lucia. Men den skrajsna rektorn säger no-no. Fjant, säger jag. Ljuskronan lämnades över till en kvinnlig elev på skolan, men händelsen har fått flera elever att hoppa av luciatågandet i protest.

Slutsatsen man kan dra av detta är att i Motala kan rektorerna köra över ett demokratiskt skolval och ändra reglerna för kandidaterna under resans gång.