25 februari 2009

Packad och klar

Nu är vi såååå redo att åka. Som vanligt höll inte tidplanen riktigt och vi är någon timme försenade. Men vad gör väl det. Ikväll bär det av uppåt, imorgon går det utför.

Tillbaks på söndag. Ha det så bra allihopa!

24 februari 2009

Pumpa puder

Imorgon börjar mitt sportlov. Förvisso ska jag jobba först, men sen bär det av till fjälls. Det ska pumpas puder i Kungsberget. I dagarna tre.

Just nu: Snödjup i nedfarter 80 cm. Helt ok.

Alive

Jag överlevde helgens party. Det var otroligt lyckat. J är så himla mysigt, kan varmt rekommenderas. Notan kommer förvissa att kännas av ett tag, men va tusan.

21 februari 2009

Det vankas fest

Ikväll är det fest med glada vänner. Först, drinkar på Gondolen. Sen, middag och övernattning på J i Nacka. Tjohoo!

Logistiken och planeringen för detta är enorm. Sonen ska skjutsas till farmor och farfar på andra sidan stan. Tonåringen ska få diverse förmaningar inför kvällen. Och det ska bestämmas outfit och packas ner ombyte och diverse toalettartiklar. Och det är som vanligt det där sista som är värst. Vad tusan ska jag ha på mig?

Hej vinterland

Från dagens morgonprommis med byrackan.

Vinter i Torsby.

Byrackan.

19 februari 2009

Ja, se det snöar

Var det jag som skrev ett inlägg om vår och solsken igår? Glöm allt, in med solglajjerna i handskfacket igen.

Idag har det snöat hela dagen. Inte rejält, utan småfjuttigt. Men hela dan, och soligt har det då rakt inte varit. Nämen, är det kanske vintern som äntligen kommer till stan?

Som trollad ur en hatt

Det har slagit mig att jag inte vet vart vår brödrost kommer ifrån. Den har alltid funnits. Jag tror inte att jag har köpt den, kan inte minnas att jag fått den. Alternativet är såklart att min pojkvän köpt den under sina singelår. Men hur manligt är det?

Vi har en sån brödrost med smala springor, och allt bröd som man vill rosta nu för tiden är tjockt. Vilket resulterar i att vi mosar ner bröd i rosten och ofta sticker delar av brödet upp och förblir orostat.

Allt detta sammantaget måste väl betyda att det är helt ok att investera i en ny, ordentlig brödrost? Ännu ett vårprojekt att sätta tänderna i.

Hänga på låset

Idag är det torsdag, vilket betyder att det är min arbeta-hemifrån-dag. Inloggad och redo klockan 8.00, men upptäcker till min fasa att kaffet hemma är slut. Det går ju inte - kan inte bli något gjort på det viset. Det var bara att hoppa in i morgonkalla bilen och åka till ICA. Klockan 9.00 prick var jag parkerad och redo.

Nu, en kopp kaffe senare, känner jag hur allt är mycket lättare.

18 februari 2009

Game over

Min familj har blivit besatt av detta. Jag minns med fasa hur spelandet tog över mitt liv någongång på nittiotalet. Jag minns nätter då jag vaknade i svett ur en mardröm där allt föll fort och fel.

Vem tände ljuset?

Är det månne våren som sticker i ögonen under lunchpromenaden? Dags att slita fram glajjerna ur handskfacket alltså.

Projekt "Gäststugan"

Nu har årets mest ofrivilliga projekt påbörjats. Samma projekt skulle även kunna kallas årets mest o-budgeterade. Eller årets nu-flyttar-vi-in-alla-gäststugemöbler-på-övervåningen-så-att-det-ser-ut-som-om-vi-driver-en-flyktingförläggning-projekt. Det står sängar och små bord Ö.V.E.R.A.L.L.T.

På bilden, golvet i gäststugan är snart ett minne blott.

Jag + Madonna = Sant!

Den 8 augusti är det jag som står i "the golden circle" på Ullevi... Vad ska ni göra?

Det är bara ett halvår kvar.

12 februari 2009

Lätt frikyrklig

När jag säger jag halleluja - fast med uttalet haleeeeeeluja - så känner jag mig lätt frikyrlig och blir lite fnissig. Ungefär som efter ett glas vin. Detta kom jag att tänka på efter att ha lyssnat på de fromma i TV4.

Inte som andra

Bara för den otroligt sköna känslan av att framstå som normal, tittar jag på TV4:s "Knutby - vägen hem".

Konversation på MSN

Med anledning av supprajsen tidigare i veckan.

PV säger:
Pratade just med försäkringsmannen. Han säger att det bara är att riva upp hela golvet. I hela huset! Kök och badrum och allt åker ut. Det enda som blir kvar är mellanväggen. Sen får man bygga upp allt igen. Tur att räntan är låg.

Jag säger:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Jag säger:
Har vi försäkring som täcker detta?

PV säger:
Ja, men det kommer kosta mycket i självrisk och åldersavdrag.

Jag säger:
Bajs

PV säger:
Vi kanske kan se det som ett billigt sätt att renovera, inte ett dyrt reparationsprojekt.

Jag säger:
Bajs.

PV säger:
Nåja, vi vet för lite än...

Jag säger:
Mitt "bajs" kvarstår som kommentar ett tag till...

PV säger:
Se det så här. Vi får kommunalt vatten och vill byta ut torrtoan i alla fall. Och så får vi nytt golv. Och så ökar fastigheten i värde. Sen säljer vi huset och flyttar in till lägenhet i stan.

Jag säger:
Haha! - Ja, undrar just vad banken säger när vi frågar om de vill vara med på ett hörn med finansieringen...

PV säger:
Vi får ge dem ett erbjudande de inte kan avvisa...

Är det bara jag som får flashbacks till Gudfadern och anar hästhuvud i sängen?

10 februari 2009

Hata strejkare

Jag har väl nämnt att jag o-gillar, mycket, folk som strejkar. Byt jobb om du inte är nöjd säger jag.

Det har tydligen varit sop-strejk, vilket jag egentligen först reagerade på när vår tunna inte tömdes igår. Alltså jag hade ju både läst det och sett på nyheterna, men det berörde mig inte förrän jag drabbades själv. Men det ordnade sig, idag var det tomt. Så antingen var sopgubbarna bara sena, eller så är strejken över.

Å så vände turen

Jag ska INTE gå på Madonna. Jag tänker INTE betala galet mycket för en biljett på den svarta marknaden.


Trist! Men jag har biljett till Bruce och även om jag inte är ett stort fan, ska det bli kul.

8 februari 2009

Plötsligt händer det...

Igår på bion drog de två stolsnummer som fick fribiljetter till Kenny Begins. Gissa vem en av de lyckliga vinnarna var?

7 februari 2009

Ikväll - action

Snart dags att syna den senaste actionfilmen på bio - Bolt. Jag kanske är den enda som inte prioriterar melodifestivalen som jag förstått drar igång ikväll.

Trevlig lördagkväll på er alla!


6 februari 2009

Hjul på burk

Förväxla inte denna tandkräm med produkten "hjul på burk". Vid tandborstning får den munnen att fyllas med skum som liksom sväller. Väldigt obehagligt.

Att bo i hus...

Har jag knappt lämnat vattenbekymren bakom mig? Ja. Har jag precis identifierat nya problem? Ja.

Igår upptäckte vi att vår gäststuga - som vi så sent som i somras fixade upp med färg och nya möbler - drabbats av läckage.
Antingen har det frysigt och följden blivit att elen slagits ut. Eller så har elen slagits ut och fått till följd att ett vattenrör gått sönder. Hur som helst, konsekvensen är att det var vatten (läs is) på golvet och fuktskador så långt ögat nådde. Man kan nu åka skridskor på golvet i vår gäststuga.

Bajs.

Dagens muta

Vid lunch idag kom min chef med en flaska rött till mig. Åhh, vad snällt, kan man tänka. Jag vet bättre - det handlar om en muta! Jag har ju tilldelats den inte allt igenom glädjefyllda uppgiften som it-ansvarig på mitt företag och jag fick den i någon form av "hela havet stormar" där jag missade stolen...

Nu har rädslan kommit ikapp att jag passar ansvaret vidare till nästa och det är sannerligen en uppgift ingen vill ha. Men, jag är mutbar. Det är allt jag säger.

Skål - Where ever you are!

4 februari 2009

Gult är inte fult

Jag har kommit på att jag skulle behöva piffa upp raden av svarta skor i mitt hem med något mer färgglatt. Gult, kom jag på, vill jag ha. Inte nödvändigtvis ett par stövlar, med bilden får illustrera jakten på gula vårskor.

3 februari 2009

Jag mötte Lassie

Min kille såg George Scott med sin dans-tjej idag på SATS i Sickla. De övade...

1 februari 2009

Tonårsförälder

Nu har jag varit och hämtat min tonåring vid bussen. Efter fredagens händelse känner jag mig mer skrajsen än tidigare. Det spelar ingen roll att min tjej är skötsam och duktig, hon är ändå mitt lilla barn. Och nu är hon hemma, i säkerhet.

Skräpdag

Idag har mina kostintag bestått av följande:

Frukost - nej
Lunch - McDonalds
Middag - Pizza

Ehhh, jag tror att Anna Skipper skulle haft lite att invända.