29 april 2009

Och hon reste sig...

...efter fjärrkontrollen. Zappade och hittade slutet av Greys Anatomy.

Som regel

Som regel somnar min sambo när han nattar lillkillen och svär sedan över att kvällen har passerat. Som regel använder jag samma tid åt meningslösa blogginlägg och intetsägande tv-program. Och svär över att det jag borde göra förblir ogjort.

Dejligt

Det pratas danska från tv:n. Jag vet inte vad det är, tittar inte men orkar inte byta kanal. Är det höjden av slöhet?

Muskelkampen

Nu har jag tränat ganska regelbundet under ett antal veckor. Har börjat hitta lite favoritpass och även närmat mig de läskiga maskinerna som ska hjälpa mig i min kamp mot "sparris-looken".

Effekterna har inte låtit vänta på sig. Eftersom jag varken väger mig eller använder måttband kan jag bara gå på känsla. Men så här känns det efter ungefär en och en halv månad:
  • Lite mindre sladder på magen.
  • Kläderna sitter lite lösare.
  • Jag känner mig starkare.
Inte så illa va? Till höger kan ni se veckans träningsplanering och eventuella kommentarer.

Mitt ER-moment

Idag har jag åkt ambulans för första gången i mitt liv. Jag satt på passagerarsidan - fullkomligt friskt och kurant. Jag var "medåkare". Väl inne på akuten stod ett helt team och väntade och vi hamnade direkt i en sjuksal där det togs prover och lyssnades med stetoskop och sattes diverse slangar. Just då var det ganska omtumlande och märkligt, men så här i efterhand och med facit att läget är under kontroll - var det ganska spännande.

Förtydligande: Myter och Sanningar om akuten enligt mig:
  • Ambulanskillar är snygga.
  • Blir man bli sjuk och behöver uppsöka läkarvård är det topp att hamna på akuten (finns ju förstås även baksidor med detta, till exempel att man inte är helt i toppform), man får kunglig uppmärksamhet och det är absolut ingen väntetid.
  • Akuten är inte riktigt lika glammig som i Cityakuten (jag såg inte några hångel i förråden - fast jag kanske kollade i fel förråd...).
  • Läkarna på akuten är mörka och stiliga med smålockigt hår.
  • Sköterskorna är söta och väldigt vänliga.
  • Det är inte så mycket spring - eller höga röster.

Ja, det var dagens drama. Det känns otroligt skönt att vara frisk. Jag tror att jag ska ägna kvällen åt att verkligen uppskatta det.

24 april 2009

Jag sprider malaria



Min favorit-organisation, Läkare Utan Gränser, kör igång en ny kampanj. Någon som missat? Över en miljon barn dör av malaria varje år - helt i onödan eftersom hjälp finns.

Andra bloggar om: , , intressant.se

Ont, det gör ont

Igår - ett rygg- och axelpass med min personliga coach (från hell). Helt slut och ändå gick jag på ett box-pass idag och fick köra mot en stor och läskig kampsports-finne, flera huvuden längre än mig. Äsch, han var inte så farlig, men det blev inget lugnt och stillsamt pass. Det är så illa, att det gör ont att skriva inlägg.

Nu ska jag bara sitta i soffan, dricka ett glas rött och låta min älskade spela gitarr och sjunga för mig.

Dilemma

Imorgon har vi städdag i föreningen. Samtidigt är det 1 års jubileum på gymmet med massa skoj och gratis träning för alla. Vad välja? Vi brukar alltid missa städdagen, är alltid något annat. I år funkar det inte. Blir till att kratta stranden och fixa och göra fint inför badsäsongen. Det är dessutom ganska trevlig att umgås med grannarna.

Städa det blir.

23 april 2009

Ro, ro, till fiskeskär

Snart har jag en date med min personliga coach. Klockan 18 prick ska vi ses och då ska jag vara uppvärmd och redo. "Sätt dig på roddmaskinen tio minuter, en kvart innan". Precis så sa han. Blir man uppvärmd av att sitta på en roddmaskin eller förväntas jag göra något där? Polly?

Jag är Helvetica. Vem är du?

You are Helvetica

You fit in well to most situations. You're not flashy, and prefer clarity to knocking people over with your style. A tad quiet perhaps, but not stuffy, and you've got very strong opinions under there somewhere. When you get drunk, you start looking more like Impact.

Take the quiz on BuzzFeed.com



Observera även att jag i onyktert tillstånd kan förändras...

21 april 2009

Jag och mina grannar

Sitter och eftersvettas lite efter kvällens combat. Känns behagligt.

Efter att ha struttat runt bland fullkomliga främlingar på gymmet i någon månad har jag märkt att mina två närmaste grannar faktiskt också tränar där. Det sporrar en lite när grannen kommer gående med sin träningsväska. Det blir liksom något att mäta sig med. Någon att tävla mot.

Den här veckan verkar det inte bättre än att jag får till hela tre pass. Har en inbokad date med min personliga coach på torsdag, då ska jag försöka närma mig de läskiga maskinerna. En uppdatering kommer. Och på lördag har de öppet hus, gratis för alla och Markoolio för barnen. Det kan man bara inte missa!

20 april 2009

Träningsblogg?

För alla er som otåligt väntat och undrar hur det går med min träning. Har hon gett upp än? Inte en chans. Förra veckan fick jag till två pass OCH ett samtal med min nya "personal coach". Nu jävlars.

Överväger högst allvarligt att köpa lite timmar med personlig tränare för att lägga upp ett maxat schema. Sen kan allt hända. Denna blogg kan urarta å det grövsta till att handla om allt från proteindrinkar och reps till bästa strechövningarna. Den som lever får se.

Min son - en ängel


Jag hade lillkillen med mig på jobbet idag. Mina kollegor tyckte att (och jag citerar) "det är en otroligt rar och glad pojke du har. Så lydig, social och trevlig."

Jag undrar vem de talade om. Men så var han inte helt kurant heller.

Bevattning


Veckans dusch. Samtliga växter i huset samlas för gemensam bevattning i duschen. Jag har försökt att vara en sån som springer runt och småskvätter vatten på blommorna ibland. Men, ett antal problem har jag identifierat med detta:

1. Det rinner alltid vatten utanför och runtomkring.
2. Jag äger ingen vattenkanna.
3. Jag glömmer när jag vattnade sist och i så fall vilka blommor som vattnats.
4. Dammet på bladen kvarstår.

Därför fortsätter jag med att en gång i veckan flytta samtliga blommor till duschen. De sjunger inte, men jag tror att de uppskattar detta. De lever oftast flera månader.

7 april 2009

Dagens insikt

Om man planerar att träna två dagar i rad och inte vill tvätta på kvällen, behöver man åtminstone en extra uppsättning träningskläder.

Som ett muskelberg

...är jag inte än. Men jag har i alla fall lyckats få till ett eller två pass i veckan sedan mitt nya liv startade för någon månad sen. Och att det inte blivit mer beror inte på att viljan inte finns. Men, jag ser fortfarande ut som en sparris när jag kör Combat. Jag måste verkligen få till lite muskel-pumpning.

2 april 2009

Som en kratta

Just precis nu fick jag en enorm lust att gå ut och kratta gräsmattan. Jag hoppas att den känslan finns kvar på lördag när jag är ledig. Om det inte har kommit ny snö då vill säga...