30 juni 2009

Sugen på Madonna?

Jag råkar veta att det finns en alldeles fantastisk Madonna-biljett till salu. Längst fram, i "the golden circle". Någon som är sugen? Biljetten gäller i Göteborg, lördagen den 8 augusti. Sällskapet, om så önskas, består i ett gäng ovanligt trevliga damer från Stockholm.

Andra bloggar om: , , intressant.se

26 juni 2009

Säg inget ont till mig idag

Jag är så sentimental och lättrörd just nu, på gränsen till larvig. Läste om Michael Jacksons bortgång och började snörvla direkt. Om ett par timmar ska jag på begravning, jag börjar nästan lipa bara jag tänker på det. Inte för att jag kände personen i fråga särskillt bra, hade träffat henne ett par gånger och pratat lite på telefon. Men hon efterlämnar en snart nittonårig son som min dotter var tillsammans med en längre tid och som jag kom att tycka hemskt mycket om. Och när jag tänker på honom så blir jag alldeles knäckt.

Det kommer att bli en tung dag. Men nu måste jag försöka fokusera på jobbet en stund.

25 juni 2009

Med dagens teknik


Jag kan inte påminna mig att vi som barn inte fick in bild på tv:n under sommaren då trädens grönska skymde antennen. Nu är det precis så. Vi har en stor rackarns wokpanne-liknande antenn på taket. Och, det slår aldrig fel, på somrarna får vi inte in en endaste kanal. Är det inte konstigt att tekniken verkar gå baklänges i vissa fall? Kanske är det ett tecken, vad vet jag. Inte ser vi på tv hela kvällarna i alla fall.

Kan inte de där löven falla snart...

24 juni 2009

Livet i förändring - en kväll med tjejerna

Är hemma efter en after work med mina favorittjejer. Det var stört omöjligt att boka bord för oss alla på en trevlig uteservering. Istället blev det budgetvarianten - picnic i Humlegården. Men inte på något sätt sämre. Nu har jag skvallrat och uppdaterat mig om liven som pågår i min omgivning. Nu vet jag mer. En del "shocking news", en del rena situationsuppdateringar. Man kan väl summera det som att livet förändras för oss alla. Hela tiden, fast på olika sätt.

22 juni 2009

Nedräkning

Tre veckor kvar. Till semester. Det känns som en evighet.



Nej, jag ska inte åka till en tropisk ö. Jag ska renovera en fuktskadad gäststuga på semestern. Men man kan väl få drömma lite...

En tonåring kort

Jag vet inte om det egentligen märks så mycket, men tonåringen for iväg på festival idag. Hon ska avnjuta en vecka i Borlänge med 37000 andra på Peace and Love. Jag är kvar hemma. Känns som att det ekar tomt, men i själva verket så är det nog mest inbillning eftersom hon inte direkt brukar hänga med oss andra dönickar.

Andra bloggar om: , intressant.se

14 juni 2009

Bränna stålar eller investera?

Idag har jag antingen bränt en tusenlapp på kläder jag inte egentligen behöver. Eller så har jag investerat en mindre summa i mitt välbefinnande. Jag vet inte?

Det räcker nu

Kära vädergudar (eller vad det än är som styr sommarvädret), min gräsmatta låter hälsa att det räcker med nederbörd nu. För en lång tid framöver. Tack på förhand.

12 juni 2009

Traditioner - nej tack!

Var på skolavslutning i veckan. En ganska oorganiserad och dålig sådan. Man kan inte inte ha en b-plan när det regnar. Nu var det sång och tal utomhus och helt utan ljudanläggning. Fast med en megafon... Jag vet inte, men rektorns tal gjorde sig inte bättre genom en grumlig tratt.

Bäst var när flickor klass fem (tror jag) stämde upp i "Vill ha dig i mörkret hos mig" som avslutningssång. Underbart att se föräldrar och gammelföräldrar stå och skruva sig i regnet. Jag välkomnar generation "vägra sjunga idas sommarvisa" . Yes!


Jag vet inte, men lillkillen verkar en aning ofokuserad?

9 juni 2009

Vandrar en ogudaktig väg


Hos Stationsvakt hittade jag en länk till ett intressant test och var tvungen att göra det. Resultatet var inte oväntat, det var ganska ledande frågor... Sammanfattningsvis kan man väl kostatera att jag inte är överdrivet religiös.

Du verkar vara enklockren Humanist!

Du tror inte på Gud och tvekar inte att gå din egen väg när det gäller traditioner. Om du inte redan är medlem i Humanisterna tycker vi att du ska bli det. Hjälp oss gärna att debattera också, dina argument kan säkert få många att tänka till.
Med vänliga hälsningar / Humanisterna

Undrar du hur det ligger till för egen del? Testa här.

Vill ha kakan. Och äta den.

När jag ser lägenhetsannonser med bilder som denna så fattar jag inte varför vi bor ute i spenaten. Jag kan verkligen se mig själv, sippandes på en kaffe/ett glas chablis, på en dylik takterass.


Men å andra sidan har vi världens coolaste gungställning...



Jag vill ha allt. Både och. Men först, en rejäl lottovinst.

Tar mig friheter

I morgon ska jag vara ledig. Sådär mitt i veckan. Sonen slutar skolan för första gången. Han går därifrån som en nolla och återvänder som en fullfjädrad ettagluttare i höst. Eller, inte sant, däremellan blir det lite fritidstid.
Egentligen är det väl inte befogat med en helt ledig dag när avslutningen är slut vid 10. Men så är det nu ändå. Ledighetsansökan är inlämnad, godkänd och levererad till löneavdelningen.

Njutning!

Tar till flaskan

Nu har jag hostat i två veckor. Det avtar inte heller utan verkar accumulera till en grand final jag inte tror att jag vill vara med om.

Igår tog jag till flaskan. Dubbel dos ska väl bränna bort bacillerna? Idag jobbar jag hemifrån för att skona mina rumskollegor på jobbet och dessutom eftersom jag blir betraktad som pestsmittad på bussen. Otroligt hur impopulär man kan bli för lite hosta!

7 juni 2009

Jag och Bruce

Vi intog Stadion i fredags, jag och Bruce. Han från ett håll och jag och trettiofemtusen andra från andra sidan. Det var bra. Men när jag lämnade konserten kändes det som att jag och Bruce hade olika musiksmak. Jag kände igen ett fåtal låtar. Det var Född att springa, Hungriga hjärtan och såklart - Dansar i mörkret. Men resten var helt nytt och för mig olyssnat. Grym på scen är han i alla fall, den gamle mannen. Det var inte en lugn stund på två och en halv timme eller så. Imponerande!

Sen har jag ägnat lite tid i helgen åt att gå igenom både nya låtar och en del gammalt som jag inte hört tidigare. Nu har jag kommit ikapp, och kan i efterhand uppskatta konserten lite bättre.

Och nästa stora, inplanerade musikhändelse är Madonna. Grymma förväntningar...

4 juni 2009

Det där med snor

Fascinerande är det med snor. Verkar inte helt genomtänkt tycker jag. För det första, var kommer det ifrån? Någon form av materia i kroppen går vi omkring med och så plötsligt blir vi förkylda och detta lager av någonting transformeras till snor. Och ska av någon obegriplig anledning ut genom näsan.

Och bara för att man sover så vilar inte snor-produktionen. Tvärt om ökar det på vilket leder till sömnproblem. Inte bara på grund av själva tillströmningen av snor och ett ständigt "sätta sig upp och fräsa", utan dessutom av skräcken att kvävas om snoret vänder på vägen och kleggar igen halsen.

Ja, det var väl det jag hade på hjärtat för nu. Over and out.

1 juni 2009

Ring, ring

Vi har en fast, fungerande telefon i hushållet igen. Efter ett år eller så utan. Det var något med bredbandet som slog ut telefonen och ingen av oss orkade ta tag i det. Den typen av projekt är inte helt ovanliga i vår familj. De strandade projekten.

Nu tog älskade sambon tag i problemet. Vi köpte en ny telefon och satte oss att vänta. Vänta på att den skulle ringa alltså. Men, eftersom vi är NIX-ade så borde vi ha förstått bättre. Dagen efter var vi iväg och gjorde något (minns inte vad, men säkert mysigt och familjärt), väl hemma igen utbrast darling att vi har ett missat samtal - från okänt nummer. Det här var förra veckan. Tystare telefon får man leta efter.

Åh vilket party

I lördags var jag på ett Amish-party. Ett Amish-party är när man samlar alla sina vänner och utför hårt arbete från morgon till kväll, under gassande sol. Iklädd för korta byxor och halmhatt. Pluspoäng för korkskruvade polisonger. Helst ska det vara riktigt tungt arbete som inkluderar takstolar eller liknande.

På det Amish-partyt vi var på handlade det om markarbeten. Det var hackor och spadar och en hel massa skottkärrslaster med grus. Svett som lackade. Och alltihopa avrundades med en grillfest.

Likheterna med riktiga Amish-tillställningar var nog begränsad till tungt arbete. Det var glest med korkskruvade polisonger och halmhattar, men desto rikligare med alkoholhaltiga drycker. En riktigt kul tillställning.

Människorna på bilden har ingenting med lördagens tillställning att göra.

Om du ska köpa en skiva den här sommaren...

Fast ingen kanske längre köperskivor. Sedan Spotify trädde in i våra liv. Men ändå, OM du ska köpa en enda skiva den här sommaren så rekommenderar jag den här killen. Andreas Aleman (går även utmärkt att lyssna på via Spotify). Var och lyssnade på honom på Fasching i fredags och det var bra gung. Perfa musik till sommarens grillhäng på verandan.

Här är ett smakprov.



Andra bloggar om: , , intressant.se