29 augusti 2009

Födelsedagskillen

Summerar gårdagens födelsedag i ett par bilder.


Väckning med sång (?!) av inte uppsjungna, nyvakna föräldrar.

På grönan, en tur med fritt fall (modell mindre) tillsammans med bästa tjejen. Bilden är från straxt innan uppfärd.

Och så upp, upp, upp!

Det var en perfekt kväll på grönan, inte alls mycket köer. De roligaste attraktionerna var bara att varva. Det vill säga barnen sprang direkt runt och körde varv efter varv. The Soundtrack of our Lives spelade på stora scenen vilket jag inte hade en aning om när vi bokade kvällens aktivitet. Jag gillar dem, och även om vi inte stod och lyssnade vid scenen så var det trevligt att ha i bakgrunden medan vi for runt mellan alla åk. Jag tror att lillkillen var nöjd med sin dag, han somnade gott i bilen på väg hem.

Som en riktig tunnis...

Jag fegade ur i går och åkte inte Insane som planerat. Jag skäms! Jag skyller på åldern...

Men jag kammade hem en storvinst. För första gången i mitt liv.

28 augusti 2009

Time for some insanity

Nu ska lillkillen firas. Det är dags att dra mot Kungliga Djurgården och Gröna Lund. Det kommer att snurra, blinka, låta och pirra i magen. Det blir åkband, läsk, godis och sockervadd. Som en helt alkoholfri fylla med andra ord.

Tjing!

27 augusti 2009

Jämställdhet

Vi har idag omstrukturerat informationsavdelningen på min arbetsplats. Vi har varit tre personen fram tills idag. Varav en kille - i ständigt underläge. Nu kom det en till. Om jag inte räknar fel blir det en till att trakassera. Mohahaaaa!

Förhandstitt

Imorgon fyller lillkillen år, sju för att vara exakt. Det blir en ny cykel i present. Vi hade egentligen sagt att det blir en ny nästa år, men han har växt så sjukt mycket att den gamla är larvigt liten. Ska det bli någon cykeltur under hösten så är en större cykel ett måste. Det blir en i silver, med tre växlar. Jäklar vad det kommer att gå undan.

26 augusti 2009

Ett stycke handyman

Jag har väl råkat nämna i förbigående att vi har en fuktskadad gäststuga som älskade sambon har pysslat med varje ledig stund som inte går till jobb eller sömn. Nu har vi en handyman, en kakelkille, som ska ordna till våtrummet i stugan.

Det är alltid spännande med hantverkare, de lever i något parallellt universum. Men, till skillnad från alla andra gånger vi varit i beroendeställning till en handyman, är det denna gång absolut ingen brådska. Han får komma och gå som han vill. Lycka!

* Nej, killen på bilden har inget med vår gäststuga att göra. Bilden lånade jag från cyberrymden.

Nä, inte jag

Jag är förvisso en sucker på tester av slaget "sådan är du" - men det här är inte jag.


You Are "How Are You?"



When you ask someone what's going on in her life, you truly want to know.
You are very genuine. You are a compassionate and empathetic person.

You want the best for everyone. Your life is an open book, and you appreciate it when other people are open with you.

Once someone is your friend, she'll be a friend for life. You value friendship that much.


25 augusti 2009

Fett efter

Lillkillen fyller år på fredag. Trots att familjen är decimerad, med storasyster på andra sidan jorden, kommer vi att försöka göra det bästa av det. Fredagens ragadang är bokat - det blir helkväll på Grönan (gissa om det kommer att regna på fredag?). Lördag och söndag kommer spridda skurar av släkten och uppvaktar. Men polarna då? Jag har inte bokat/planerat/bjudit in till något kompiskalas. Jag är rökt! Det kommer att bli dyrt - det blir det alltid när man ska göra något i sista minuten.

Häxan har varit framme

Åh, så fint både halsband och berlocker blev. Som nya!

Påminner mig själv

Det är jättedumt att slarva med stretching efter träning. OM man ändå gör det, och hoppar in i en bil direkt efteråt för att köra hem, kan det hända att vänsterbenet krampar och då blir det mycket jobbigt med växlandet.

24 augusti 2009

Inne i ett flyt

Jag har de senaste veckorna chockerat min kropp med ovanligt många träningspass. Det är ett tydligt tecken när jag måste tvätta träningskläder nästan varje kväll. Eller i alla fall träningsbehå. Eller så har jag ett pinsamt dåligt förråd av just denna typ av plagg (läs en). Det kan vara så att jag i mitt förra liv (innan World Class) inte behövde mer än en. Kanske då även mest för syns skull.
För att inte tappa bort mitt flyt bör det införskaffas ett par till. Jag kanske snart behöver en egen byrålåda för träningskläder. Jag har ingen aning om var detta kommer att sluta.

Läser och läser och läser

Jag läser på alla era bloggar om bra och dåliga böcker. Får tips på en bok, råd att avstå om en annan.

Själv läser jag sedan i början av sommaren Shantaram av Gregory David Roberts. Den är 930 sidor lång. Jag är på sidan trehundranågonting. Den är bra och den tar aldrig slut. En evighetsbok helt enkelt.

Minnesanteckning

Kom ihåg att titta igenom sonens byxfickor innan tvätt. Annars kan det hända att ett tuggummipaket följer med och bidrar till ett mindre lyckat tvättresultat.

Slut på semestern

Idag fick jag flera tecken på att semestern verkligen är slut för i år. För det första var trafiken galen igen, precis som vanligt alltså.
För det andra har förra veckans långsamma upptrappning på kontoret fått ett abrupt slut. Den pedantiska chefen visar sitt rätta jag med små lappar här och där.

22 augusti 2009

Fotboll från andra sidan

I eftermiddag blir det fotboll för första gången på länge. Och det är bara att inse att tiden på norra läktaren är borta. Nu väntar nya tider, fotboll med lillkillen på familjeläktaren. Fast det gör ingenting, ska bli riktigt kul. Synd bara att vädergudarna verkar tycka att fotboll och regn hänger ihop, vilket jag inte alls håller med om.

Andra bloggar om: , , intressant.se

19 augusti 2009

Mitt-i-veckan-lyx

Åter hemma efter en trevlig kväll med för mig både kända och okända bloggare. Väldigt trevligt. Nu, natti, natti.

18 augusti 2009

Den dagen kom

Då minsta barnet började sitt nya liv i en första klass i en skola nära hemmet. Och det stora barnet började sitt nya liv i en skola på andra sidan Atlanten.

För några år sedan, när bilden togs, kändes denna dag väldigt avlägsen.

15 augusti 2009

Bara dra över

Varför har jag inte hajjat det här med dra-på-lakan tidigare. Det är ju guds gåva till mänskligheten.

Plus minus noll

Pizza till middag med efterföljande godis kan få morgonens träning att framstå som bortkastad. Men, jag lovade lillgrabben i ett svagt ögonblick när min matlagningslust var som mest frånvarande.

Var det jag?

Som gick upp klockan 8 idag (lördag!!) för att gå på BodyPump? Japp, det var det. Det var fullt ös där och morgontröttheten var som bortblåst på nolltid. Lillkillen var inte missnöjd med att spendera en morgontimme på World Class barnpassning heller.

Efter denna fullkomligt otippade start på dagen, har jag och sonen hunnit med ett besök på lokala stranden också.

Update: Och klippt gräsmattan.

14 augusti 2009

Tjejsnack

Idag på bussen satt ett gäng tjejer av sorten unga vuxna. De talade teckenspråk med varandra, vilket jag finner fascinerande. Ett alldeles tyst språk som jag inte fattar smack av. Som kinesiska. Nå, deras samtal eskalerade och rörelserna blev yviga och snabba och snart satt alla fyra, eller fem och "pratade i munnen på varandra". Det var precis som vilken tjejträff som helst med andra ord. Om nu någon trodde annat.

Tempuhuhur

Om ni funderar på att skaffa en säng av sorten Tempur, lägg då till på minus-sidan att själva bäddmadrassen väger som en lagom elefantunge.

13 augusti 2009

Pumpa kropp

Body Pump 19.40. Ja, så får det bli.

Annalkande träningsvärk

Ensam hemma, endast byrackan och jag. Fast hon slumrar sött i sin lilla säng. Kanske borde jag utnyttja tillfället och åka iväg och genomföra vad som kan bli veckans enda träningspass.

Och nu när det är på pränt känner jag att det inte finns någon återvändo.

12 augusti 2009

Jobbe?

Jaha, en arbetsdag avklarad och uppskattningsvis är det straxt över 200 arbetsdagar kvar till nästa semester... Känns lite hårt.

Nu var det inte en otroligt betungande arbetsdag, mailen låg nere hela förmiddagen och sen gick jag på långlunch med pappsen. Gick hem redan klockan fyra, för att inte känna mig fullkomligt överansträngd.

10 augusti 2009

Sova?

Jag borde sova. Om mindre än fem timmar bär det av till Arlanda för att skeppa iväg dottern till andra sidan jorden. Kommer jag kunna sova? Skulle inte tro det. Mest troligt, inte dottern heller.

9 augusti 2009

På plats med Madonna

Jag är tillbaks nu efter en helt fantastisk helg i Göteborg. Allt var perfekt - sällskapet, vädret, stämningen och människorna.

Många plus får Madonna, även om jag är lite besviken på att det var över så snart, att hon inte vågade improvisera lite mer och mest av allt - att det inte var något endaste extranummer. Det var ett abrupt slut och det var ganska många snopna ansikten fortfarande vända mot scenen när hela Ullevi tändes upp och det hela var över.

Jag hade i alla fall perfa plats och kom riktigt nära den stora stjärnan. Här, ett urval amatörbilder från konserten i lördags.





Andra bloggar om: , , , intressant.se

6 augusti 2009

Nästa, Göteborg

Om åtta och en halv timme går ett tåg från Stockholm mot Göteborg. Och jag kommer att vara ombord. Madonna lockar naturligtvis, men även en spännande blogg-dejt med Miss Upsey Daisy. Får se vad mer staden har att erbjuda, har några timmar att slå ihjäl innan tåget för mig hem igen.

Tillbaks på söndag.

Sista natten med gänget

Efter ikväll kommer det att dröja ganska exakt tio månader tills familjen är samlad i sin helhet igen. Vi rundade av kvällen med ett restaurangbesök på nya favvostället i Grisslinge.

Imorgon beger jag mig av till Göteborg. Lillkillen åker också dit, fast i annat sällskap. När alla helgens aktiviteter är över är jag tillbaks i Stockholm på söndag. Lillkillen kommer på måndag kväll och innan dess åker först tonåringen till USA och sedan sambon till Hong Kong.

Någon gång i slutet av nästa helg är en del av ordningen återställd. Men inte helt, tonåringen återvänder först i juni 2010. Det är helt galet.