22 december 2010

Man vet att det är kallt...

...när snoret i näsan blir till tinglande istappar.

Tidig julklapp

En av mina bästa läsare och tillika klanmedlem tyckte att jag behövde en sån här.

Han gick på principen "man-har-något-mycket-mycket-bra-hemma-men-som-man-aldrig-använder-och-som-någon-annan-har-mer-glädje-av" och så fick jag den! Vilken prima kille.

No more stänking i köket - hejsan släta soppor!

21 december 2010

Dagens tanke

Nä, undrar om man ska börja fundera på det där med julklappar i år. Det är i och för sig fortfarande gott om tid, men ändå.

17 december 2010

16 december 2010

Den galna kocken

Det händer att jag börjar laga mat enligt något recept utan att ha läst exakt hela receptet i förväg. Oftast löser det sig. Så även idag. Typ.

Vi är inne på vår tredje vecka med Linas matkasse. Som vi gillar jättemycket. Precis som tidigare hade jag ögnat igenom så att allt fanns hemma. Alla matingredienser alltså.

Idag var det dags för majssoppa. På spisen puttrade en kastrull med majskorn, majs- och palsternacksslantar jämte en stekpanna med bacon. Nåväl, med lugn i sinne stämde jag av läget mot receptpappret och läser "Mixa soppan slät med matmixern direkt i kastrullen". Matmixer? I mitt välsorterade hem saknas en sådan. Samt liknande prylar. Men väl har jag en elvisp. Den får duga, tänkte jag.

Man kan väl summera projektet så här: soppan blev god. Inte så slät, men god. På grund av elvispandets skvätteffekt fick köket en annorlunda struktur på golv och väggar.

15 december 2010

Minimalism


Ingen kan anklaga mig för att gå loss galet på julpyntet i år. Ingen adventsstake, inga elljusstakar, inga stjärnor i fönstret, inga sjungande tomtar i hörnen. Definitivt inte några julgardiner eller löpare på borden.

Jag är så nöjd med en liten ljuskula i fönstret. Det räcker så. Jag är less på timmar av svärande för att gå igenom de små, små glödlamporna i de mångarmade ljusstakar som förväntas pryda varenda fönster i vårt avlånga land. De funkar ju aldrig. Man går och köper en påse med nya lampor. Man byter och byter igen. Och svär. Men inte i år.

Fast en gran blir det nog. Till helgen tror jag.

14 december 2010

Någonstans, men inte här

Jag är sur. Mitt paket har ännu inte kommit. Efter en veckas mailväxlande med leverantören har jag lyckats få fram information om att mitt gods finns på ett utlämningsställe i närheten. Sedan förra veckan. Dock har jag inte fått någon avi, vet inte vilket utlämningsställe det ligger på eller vilket företag som skickat det. Gahhh!

Företaget går ej att nå via telefon och tar ett dygn på sig att återkomma på mailen. Jag tyckte att jag var ute i god tid med julshoppingen den 28 november. Jag tror jag håller på att freaka ur!

9 december 2010

Inte så party


Ikväll smäller det! Det är dags för jobbets stora, årliga event. Och jag tror att den lilla svarta med försynta volangen kan funka. Men jag får nog ta av mig raggsockorna innan festen. Kan uppfattas som konstigt och opassande bland alla paljetter och fjäderboor (hur skriver man fjäderboa i plural?).


Var kan det vara?


Jag väntar på en leverans. Som jag är otroligt nyfiken på - kan inte skriva mer om det just nu. Leverans har enligt besked skett den 29 november. Har inte fått kollinummer och det tutar ständigt upptaget hos leverantören. Ingen vill besvara mina mail.

Blir så lack så jag ruggar.

7 december 2010

Dagens ämne: Hajmat


Det snackas människoätande mördarhajar överallt. I fikarummet, vid middagen och på bussen. Jag hajjar inte. Den var väl hungrig? Statistiskt sett borde människan vara lite mer skraj för andra saker. Typ krig, bilkrascher, cancer eller bara dumma människor. Istället sitter nio miljoner svenskar och ojar sig över en hungrig haj långt, långt bort.

Men nu sätter Egypten in det tunga artilleriet i sökandet efter mördarhajen.

Aftonbladet.se: Skräckhajen jagas - med svensk karta "Kan ta dagar att hitta hajen"

6 december 2010

När jag blir stor...


... ska jag bli en sån CSI:are. Coolt. Gå med tuffa kläder och fotografera brottsplatser. Samla skräp med pincett och sedan undersöka alltihop med mikroskop. Köra fingeravtryck genom databaser och topsa skurkar. Det skulle kunna vara min grej.

Projekt loppis

En vän har bokat två bord på Siggesta loppis i januari. Ett till henne och ett till mig. Det ska bli ett spännande projekt. Jag har mentalt börjat förbereda mig på mellandagsrensning av samtliga förråd i och omkring huset. Det jag behöver ta reda på är hur stort bordet är.

Feng shui - swoosh, swoosh.

2 december 2010

På pälsen


Ikväll är det julmiddag med kollegorna. Vore ju trevligt att byta långkalsonger och termobyxor mot en klänning... Men kylan! Hur göra? Funderar på att använda farmors gamla persianpäls. Törs man? Eller får man på pälsen då?

En liten julhälsning


Skönt att man har någonting att se fram emot nästa år.