5 december 2007

ICA:s expert har uttalat sig

ICA har märkt om sin köttfärs och det har blivit ramaskri i media. Såklart. Och Resumé gjorde det enda rätta. De summerade det viktigaste, nämligen uttalandet av ICA:s egen expert, Stig "Det är skamligt", lyder rubriken hos Resumé.se. Uttalandet är Hans Mosessons, alias ICA-Stig, i dagens Uppdrag Granskning.

Jag missade själva programmet, men förstod i dagens alla tidningar vilken enorm skandal det handlar om. Och, självklart får man inte lura sina kunder. Om ICA istället märker förpackningarna med den horribla texten "halva priset - kort datum" skulle det funka. Då är det köparens ansvar. Det finns snåla människor som gärna betalar lite mindre med risk för lite magknip. Inte jag, jag är sådan som häller ut mjölk dagen innan den går ut. Matrester som inte blir uppätna dagen efter tillagningen hamnar i soporna. Gräsligt, jag vet, men sån är jag.
Sorry ICA, det här blir svårt att krångla sig ur. Erkänn att ni medvetet lurat kunder för att tjäna pengar med risk för att människor blir sjuka. Eller, säg att ni ändå tror att märkningen är felaktig från början, att det inte är några problem att äta köttfärs ytterligare några dagar efter "bäst-före". Hur ni än gör, har ni tappat duktigt med trovärdighet.

Mig kvittar det, jag kommer att fortsätta handla på ICA, men kanske inte just kött. Jag funderar ändå på att bli vegeterian.

Andra bloggar om:
, , , , intressant.se

4 kommentarer:

Polly sa...

Ska du bli vegetarian??!?!? Varför då?? :-O

Enannan sa...

Amen alltså, kött är ju inte gott! Det är ju bara tillbehören man vill åt.

Anonym sa...

Girigheten har inga gränser...Fy Fan så äckligt.

Enannan sa...

Hej havsglimten!
Ännu värre är att det uppdagas nya fräscha skandaler i butiker runt om hela tiden. Var ska man handla?