26 oktober 2008

Så nära action man bara kan komma

Idag fick vi sannerligen uppleva ett sjödrama när vi skulle hem från Rögrund. Det blåste så illa att vi ringde och frågade Waxholmsbolaget om de tänkte köra som planerat. Jorå, det skulle de.

Vid tiden för avgång stod vi i regnet på den lilla cementbryggan och såg båten närma sig. Två båtmänniskor klev fram i fören och drog ombord oss, en och en. Det gungade helt galet. När typ fem av oss var uppe sa det plötsligt tjong och bang och båten backade ut från bryggan. Hela fören hade dundrat ner i bryggan. Fortfarande stod halva gruppen kvar i land och blev fullkomligt översköljda av vågor som slog upp över dem. Tre gånger fick kaptenen köra båten fram till bryggan och snabbt, snabbt drog de raska båtmänniskorna ombord resten.

Vi var alla ganska skakade när vi väl var ombord. Blöta men utan några men. Då infann sig nästa lilla fundering. Hur illa skadad var fören? Båtmänniskorna sprang fram och tillbaka och tog slutligen fram en svets. Vad de gjorde vet jag inte riktigt, men vi kom fram ordentligt.

Slutet gott, allting gott. Och en supertrevlig fest var det också. Nu är det ett helt år till nästa drabbning.

Inga kommentarer: