28 oktober 2009

Borta bra men mamma bäst

Lillkillen skulle för första gången sova hos en vän i natt. Bästa tjejen som han känt i hela sitt lilla liv. Han har sååå sett fram emot detta äventyr. Klockan åtta hade de ännu inte ringt så jag trodde att det kanske skulle gå bra. Tjugo i nio ringde det. Grabben vill sova hemma.

-Mamma, jag saknade dig.

Inte är det jag som klagar. Tids nog kommer den tid då jag får ringa hem honom istället.

Lysande!


Behöver lite ljus i vissa mörka hörn i huset. Detta trots att mörkret faktiskt fyller funktionen att inte framhäva alla dammråttor i hushållet. Hittade denna lilla sötnos på Åhléns, billig var den också.

27 oktober 2009

26 oktober 2009

Skjut mig

Ibland har man sådana morgnar då man liksom inte alls vill kliva upp. Idag var en sån dag. Jag låg och snoozade och funderade på vad som skulle kunna få mig att ligga kvar i sängen hela dan. Efter sisådär tre-fyra snoozar kom jag på att pannskott nog var enda chansen för mig. Och så blev jag lite glad sådär att jag faktiskt kom på nåt. Tills det slog mig att jag inte har något att skjuta mig med. Så det var bara att kliva upp.

23 oktober 2009

Lathund

Idag var byrackan med på jobbet. Hon gjorde inte någon som helst nytta. Antingen sov hon, eller så spejade hon ut över gatulivet och fyllehundarna vid Klara kyrka. Men, så får hon ju inte lön heller.

På...


...eller av.

22 oktober 2009

Vid världens ände






Släpp loss mumien i dig


I helgen väntar inte mindre än två monsterpartyn för lillgrabben. Han är mycket bestämd, i år är det mumie-looken som gäller. Det här är kopian, inom kort kommer foto på originalet.

On tour

Jag är tillbaks från en turné i Göteborg och Malmö. Det var trevligt, men det är otroligt skönt att vara hemma igen.

Positivt:
Har träffat många trevliga människor.
Njutit av hotelliv.
Fått se Malmö för första gången i mitt vuxna liv.

Negativt:
SJ - reste förstaklass baklänges och med dåligt internet och ännu sämre kaffe.

16 oktober 2009

Hemma igen


Summering Tallinnresa: Grått. Blött. Gungigt.

15 oktober 2009

Jorå, jag lever

Har tillbringat en natt på ett fartyg över Östersjön. Nu är det snart dags att kliva av och tillbringa en dag i Tallin, eller Talinn eller Tallinnnnn. Enligt min åsikt, den gråa staden, eller den tråkigaste jag någonsin besökt. Mina förväntningar är inte speciellt höga. Jag längtar mest hem.

Det gungade ordentligt i natt. Vår käcka reseledare lovade dyrt och heligt i går eftermiddags att SMHI:s prognoser med kuling var fullkomligt överdrivna. Man kan väl säga att hon hade fel. Det var nog fler i sällskapet än jag som sov med ett öra på helspänn, med total kontroll över nödutgångar och livbåtarnas placering.

Nä, nu väntar Tallin, ha en bra dag!

13 oktober 2009

Livet från passagerarplatsen

Jag tömde precis min kamera och undrade vad sjutton det var för bilder på kortet. Det är alltså sonen som fotade lite på väg hem från ridningen i söndags.


Mamma kör


Ostädat handskfack

Utsikt från bilfönstret




En backspegel, lite från sidan.

Jag tänker, vad man missar mycket när man kör.

Anfäkta och anamma

Har jag nämnt att jag ska till Tallin med mina kollegor imorgon? Vi ska alltså åka båt dit.

Så här säger SMHI:

Norra Östersjön
Nord eller nordost 10-kuling 16. I morgon övervägande nordost och tidvis upp till kuling 18. Måttlig till god sikt, någon regnskur.


Jag tror inte att det blir så mycket dans.

När man tror att det är över...

Det är säkert över en vecka sedan jag hörde ett smack om svininfluensan. Trodde givetvis att det var slut. Ingen stirrar hysteriskt på en om man råkar nysa på bussen och så där. Nu verkar det dock ha blivit någon form av bakslag, kan vara för att vaccinet nu är på plats. Jag som trodde att det där redan var avklarat. På nyheterna pratar de om "fuskare" som falskeligen uppger sig ha astma i sin hälsodeklaration, bara för att komma före i kön. Och i resten av världen dör miljoner människor i aids och av undernäring. Det kan man fundera på en liten stund om man tycker sig ha alltför bråtton i den svenska griskön.

8 oktober 2009

Döda rumpa

Hade siktet inställt på två expresspass idag, ett Booty för att tortera maj äss lite. Och ett Corepass för att hämnas på magmusklerna som aldrig riktigt vill bli sådär framträdande som jag önskar.

Bootyn var bytt till Spinning. Och jag som redan var ombytt och klar tänkte att, va tusan... Äh, men fy säger jag bara. Inte roligt. Och vad sjutton ska de med sadlar på cyklarna till, vi stod ju upp på tramporna i en full halvtimme!

Men rumpan är halvdöd, precis som planerat.

7 oktober 2009

Ett flyktigt hallå

Nu har tonåringen varit borta i nästan två månader. I söndags försökte jag ringa, fick reda på lite senare att hon varit hemma, sovit och inte vaknat av telefonen. Gahhh!

Idag lyckades jag pricka in ett kort, kort samtal till hennes mobil under den minimala lunchrast hon har. Det blev ett hastigt samtal, mest för att höra hennes röst och fråga när i helgen jag ska ringa för att få till liiiite mer tid med min allra käraste dotter. Lördag är det bokat och bestämt. Då är det jag som ringer.

Fortfarande i chock

Igår var min bil hos doktorn. Det var några bromsskivor som behövde bytas. Och så slängde de in en ny skarvhylsa, byte lite oljefilter, fyllde på olja och sedan lämnade de över en räkning på 4.460 kronor. Det är en S.J.U.K.T tråkig utgift. Jag förblev i chocktillstånd resten av gårdagen. Eller, nej, jag tränade också. Men sen befann jag mig i chock. Och kanske drabbades jag även av en släng av depression när jag tänkte på vad de pengarna hade kunnat göras roligare för.

Som om det inte var nog på tråkigheter, måste bilen inom mycket snar framtid besiktas om. Båååring.

4 oktober 2009

Bull-shit

Idag har jag inte ätit en enda kanelbulle. Och det som är kanelbullens dag och allt. Inte en enda. Precis som de flesta dagar i mitt liv med andra ord.

Inte har jag tränat heller. Hade tänkt ett power-yoga pass, men så blev det icke. Så ingen bulle - ingen träning. Det blir väl en nollresultatsdag?

Igår å andra sidan blev det en timmes body-balance och sedan lunch på McDonalds. Jag säger allt eller inget. Det är min melodi.