21 augusti 2007

Facebook - en skolkatalog för vuxna

Med 33 miljoner användare och ett ständigt ökande intresse kan man väl lugnt påstå att Facebook är en hit. Facebook har endast varit uppe för allmänheten sedan hösten 2006, men värderas ändå till makalösa 56 miljarder kronor. Detta skriver Aftonbladet.se idag. Grundaren, Mark Zuckerberg, kan skratta hela vägen till banken tänker jag.

Det ursprungliga syftet med Facebook var att det skulle fungera som en intern nätverkssajt på det universitet där Mark studerade. Fortfarande är en stor del av användarna studenter, men gruppen 30 till 40-åringar ökar stadigt.

Flera Facebookanvändare och vänner till mig har ställt frågan vad meningen är? Varför ska man vara på Facebook?
Hela teorin med Facebook går ut på att människor har verkliga kontakter runtom i världen. Människor kommunicerar först och främst med sina vänner och dem i sin omgivning, säger Mark Zuckerberg i en intervju med Time.

Ja, då vet vi. Det handlar alltså om att ha koll på vad människor runt oss har för sig hela tiden. Det handlar om att hitta gamla skolkamrater och på lite avstånd hålla sig uppdaterad om vad som händer i deras liv.
Personligen tycker jag att Facebook är som en jättestor lekstuga där det alltid finns lekkamrater upploggade, jättekul tidsfördriv alltså. Själv blev jag förvandlad till vampyr häromdagen, av en vän på Facebook.

Andra bloggar om:
, , , , intressant.se

Inga kommentarer: