22 februari 2008

Att visa hänsyn i trafiken...

Följande scenario utspelade sig i morse:

Två filer ska bli en, vänster fil går ihop med höger. Vi ligger i vänster fil och ska således byta. Till höger, snett bakom ligger en bil, med ett koppel av bilar bakom sig. Framför - helt fritt. Vi gasar till för att glida in framför kön av bilar och vad gör sattyget brevid/snett bakom? Gasar till och täpper igen luckan. Vi får bromsa till och smita in bakom honom. Min sambo vid ratten blir, med all rätt, sur och tutar. Det som sedan händer är det mest sinnesrubbade, surkarten i bilen framför oss tvärnitar (trots att det är helt fritt framför) vilket leder till att vi dundrar in i honom. Bong!

Han riskerade alltså jordens seriekrock för att markera sin "rätt". Som tur var blev ingen skadad och bilarna bakom lyckades bromsa i tid. Han han har sedan mage att kliva fram till oss och med ett hånflin på läpparna fråga om VI har problem. Sabla galning!

Visst, rättsligt är vi skyldiga, men allvarligt talat, rent moraliskt får han bära hela skulden. Tycker jag. Hans bil klarade sig helt utan en skråma eftersom han hade dragkrok. Vår front ser ut som ett russin. Dock inga plåtskador, bara skärmen och skylten.

Jag har flera gånger hört att vi Stockholmare kör bra. Vi är bra på att visa hänsyn. Det är ofta snabba filbyten och svängar och som regel beter sig bilister schysst. Här är ett praktexempel på en bilförare ovan att köra i en storstad. Alltså - detta är bara min fördom och bygger inte på någon vetenskap.

Puh! Det var skönt att få det ur sig.

Andra bloggar om: , , , , intressant.se

Inga kommentarer: