15 april 2008

I love eco-grisar

I Ica:s förträffliga tidning Buffé läser jag om en ökande trend med eko-krogar. Det är alltså restauranger som väljer miljövänliga alternativ, ekologiska och lokalt producerade råvaror till exempel. Mest ekologisk är Ängavallens Gård i skåne. De har till och med ekologiska grisar bakom huset.

Ursäkta, men kan en gris vara icke-ekologisk? Vad har dessa grisar gjort som andra inte har? Lovat dyrt och heligt att köpa utsläppsrätter, inte köra SUV:ar, ha lågenergilampor i hagen och sopsortera det som inte landar i matskålen?

På sin hemsida skriver Ängavallen att djuren behandlas med stor respekt och att de föds upp på ett sätt som är unikt i världen. Hmm. Förklara gärna.

Andra bloggar om: , , intressant.se

1 kommentar:

Unknown sa...

Vet inte om ekologisk gris är rätt benämning, men de lever väldigt annorlunda jämfört med vanliga grisar som slaktas. Som grisar levde före industrialiseringen på 1950-talet. Till exempel är de vegetarianer och slaktas stressfritt.

Mer info finns här: http://www.tasteline.com/Artiklar_och_guider/varldens-mat/Europa/Glada-grisar-hos-Rolf-Axel-Nordstrom/