8 januari 2008

Värsta ljudet

Det värsta ljud jag vet är kundvagnar som körs utomhus. Speciellt ljudet av en tom kundvagn för det skallrar så fruktansvärt.
Förr i tiden fanns kundvagnarna inne i butiken och detta problem fanns inte. Nu står vagnarna i speciella kundvagns-carports utomhus och måste därför köras hela vägen in i butiken. Och ut igen. Och hela vägen försöker man konversera med sitt sällskap om inköpen som gjorts eller ska göras. Man ser att läpparna rör sig, men det hörs ingenting för vagnen skallrar och låter så huvudet håller på att explodera.

Alternativen då? Ja, det går ju att ta kundkorgar istället. Men ska man handla mycket blir det knepigt, fler än tre har jag inte lyckats bära. Samma sak med de nya vagn-korgarna. De är ju stora och fina och lätta att köra. Men, fler än två kan man knappast köra runt med.

Sen kan man ju alltid kolla bland barn-kundvagnarna, dessa står alltid inomhus. Om man inte ska handla så mycket så finns de små, små vagnarna med flagga. Inte mycket större än en kundkorg, så det gör ingen större skillnad. Det sista alternativet är kundvagnarna med en front som en racerbil. För att få tillgång till dessa måste man lämna körkortet som pant i informationen. Detta för att inte folk ska sno dessa otroligt coola vagnar... Nackdelen med dessa är att de är väldigt svårstyrda. Shoppingen går långsamt, man tar stor plats och dessutom blir man impopulär bland barnfamiljerna (eftersom de kanske anser sig ha förtur till vagnarna).

Det bästa alternativet är nog de vanliga kundvagnarna. Kanske skulle butikerna kunna utrusta vagnarna med hörselkåpor. Ett litet tips från mig.

Andra bloggar om: intressant.se

Inga kommentarer: