12 april 2007

Bästa tjejligan i världen

City har inför damallsvenskan intervjuat Djurgårdens nytillskott, Ariane Hingst (japp, så heter hon). Hon är en av världens bästa fobollsspelare och har guldbucklor från både VM och EM i bagaget. Nu ska hon hjälpa Djurgården peta ner Umeå från tronen och kamma hem guldet själva. Det blir ingen lätt match, bland annat eftersom en annan av damvärstingarna - brasilianskan Marta - spelar för Umeå. Vad är det som lockar världsstjärnorna till vårt kalla land?

"Jag var sugen på att spela i Sverige när jag avslutat mina studier, och då var Djurgården förstås förstavalet. Varför just Sverige och damallsvenskan?– För att det är en bra liga med bra fotboll. Det har alltid varit tuffa matcher mot svenska landslaget , och mot Djurgården. Och så gillar jag Sverige och Stockholm", säger Ariane till Citys Anders Göransson.

Många säger, enligt artikeln i City, att Sveriges damliga är en av världens bästa och det är väl ett toppenbetyg för hur fotbollen har utvecklats här hemma. De visar till och med på TV4 sporten, inte bara sammandrag av herrarnas, utan numera även damernas matcher! Toppen alltså, men fortfarande är det långt kvar till herrarnas status. Premiärderbyt mellan hemmalaget AIK och Djurgården drog 1 300 åskådare och spelades på Skytteholms IP (att jämföra med herrarnas debut mot Kalmar på Råsunda, 26 000 åskådare). Dock - publikrekord för AIKs damer som dessutom gör debut i allsvenskan.

You Go Girls!

Inga kommentarer: