27 maj 2007

Tapeter, tatueringar och analyserade drömmar

Berghs School of Communication slår upp portarna till årets slututställning som i år har temat Brands of Berghs och fokus är på det personliga varumärket. Mycket personliga är de designprojekt som visas upp under utställningsdagarna. Marc Strömberg är en av de studenter som presenterar något av det mest personliga en människa har, sina drömmar.

”Drömmar visar världen, inte som den är, utan som vi skulle vilja att den var” – Marc Strömberg

Marc Strömbergs projekt, ”Zzz” är skapad utifrån anteckningar ur den drömdagbok han fört det senaste året. Symboler från drömmarna ligger till grund för det verk som byggs upp på plats i utställningslokalen. Symbolerna har även analyserats av Leg. psykolog/bildteraprut, Lena Hjeltman.

Ett av många andra intressanta projekt är Lisa Bengtssons tapetkollektion ”Familjen”, som redan uppmärksammats och kommer att finnas till försäljning via nordens största tapetbutik, Björklund & Wingqvist.

”Min kollektion består av sex mönster som handlar om könsroller, kärnfamiljen, konsumtionssamhället och hur vi formar och ramar in våra liv” –Lisa Bengtsson

Sammanlagt ställer tjugoen designers ut sina arbeten under skolans slututställning. Lina Gutungs projekt har namnet ”Tjackhoror och kåkfarare” och handlar om hur man kommunicerar genom tatueringar. Vad säger tatueringar om en person? Vilka fördomar lever kvar idag?

Utöver designstudenternas projekt, visar scriptklassen sin film ”Driven”. Övriga kreativa och strategiska elever visar upp sina 12 kommunikationsprojekt under utställningen, projekt med riktiga uppdragsgivare som AMF pension, SFS, och Dagens Media. Dessutom kommer föreläsaren Isabel Runebjörk och pratar om det personliga varumärket under lördagen och söndagen. Dessa föreläsningar är öppna för alla besökare.

Öppettider under slututställningen; Fredag 25/5 12-20, lördag 26/5 12-18, söndag 27/5 12-18
För mer information om slututställningen och för högupplösta bilder,
http://www.brandsofberghs.se/

Andra bloggar om:
, , , intressant.se

Inga kommentarer: