31 oktober 2007

Drömmer mig bort för en liten stund

Här vill jag vara just nu. Bilden har jag knyckt från Västindienspecialistens hemsida. Paradisön som visas är Antigua. Om man bara vill tillräckligt mycket...

Andra bloggar om:
, , , intressant.se

Språkresa med EF, någon?

Såg just SVT:s Uppdrag granskning om EF´s fylleresor. Personligen fattade jag beslutet att mina barn ALDRIG ska resa med EF. Någonsin.

Förmodligen är andra arrangörer inte mycket bättre. Men det värsta var nog attityden hos EF människorna när de försökte försvara sig. Eller, det gjorde de inte ens. De bara hänvisade till att ungdomarna troligen inte var mogna för denna typ av ansvar. Hallå, de är femton år!

Andra bloggar om: , , intressant.se

Efterlysningen - dagens insändare

Jag älskar att läsa insändare i tidningar. Jag fullkomligt frossar varje dag över människors gnäll i Metro, City och även lokaltidningarna. Uppfinningsrikedomen och kreativiteten bland inläggen är inte speciellt hög. Det är gnäll över hundägare som inte plockar upp bajs, abort för/emot, folk som står i vägen för tunnelbanedörrarna när man ska gå av eller på och så alla ouppfostrade ungdomar som inte håller upp dörren för äldre. Och, min favoritsort, politiker som inte håller sina löften. Arbetslösa och långtidssjukskrivna som känner sig förfördelade och använder sin tid till att författa långa, bittra inlägg om bristerna i det svenska välfärdssystemet.

Men, idag läste jag den roligaste, eller i alla fall den mest originella. Det var en efterlysning av en Golden Retriever. Eller rättare sagt ägaren till hunden. Insändaren krockade med hunden på Långholmen och blev skadad. Nu behöver han komma i kontakt med sin baneman för att få ut någon försäkring. "PS Jag är fortfarande inte arg" avslutar han sitt inlägg med.

Kära hundägare, ta kontakt. Din hund är viktig för utredningen.

Andra bloggar om:
, , , , intressant.se

Rekord för bröstcancergala

Igår var det som bekant bröstcancergala i tv3. Jag såg det inte, bland annat för att jag inte har tv3. Men, jag är inte säker på att jag hade sett det annars heller. Jag tycker att det är lite jobbigt med dessa galor. Det är fantastiskt att det samlas in så mycket pengar, men det gör mig lite ledsen att det ska behövas tv-galor för att människor ska lätta på plånboken. Jag är helt enkelt lite kluven.

Jag är nyfiken att veta hur mycket produktionen av en dylik gala kostar. De 56 miljoner kronor som samlades in igår, hur mycket landar faktiskt hos
Cancerfonden? Förhoppningsvis mer än vad som annars skulle ha inkommit.

Hur som helst, det var lite reflektioner från mig. Jag vill poängtera att jag är glad att det kom in så mycket pengar. Jag har, precis som så många andra, flera i min närhet som drabbats. Och risken att fler i min omgivning får diagnosen bröstcancer är dessvärre alltför hög.

Andra bloggar om:
, , , intressant.se

30 oktober 2007

Ett litet liv till ända

Kom just in från min vanliga kvällsrunda med hunden. Det var ett ljud som ledde mig åt ett annat håll än det vanliga. Jag närmade mig, men hade svårt att se i mörkret. Det lät som ett djur som fastnat i ett staket. Jag hoppades att jag hade fel, men för säkerhets skull knackade jag på hos det pensionärspar som jag vet bor där.

Med ficklampa närmade vi oss ljudet och såg snart en liten rådjursunge som satt fast riktigt illa i ett trasigt ståltrådsstaket. Hela munnen var trasig på det lilla livet. Det gick inte att klippa loss ståltråden heller för den verkade sitta fast i svalget. Vi släckte lampan och försökte hålla djuret lugnt medan frun i huset gick för att ringa efter hjälp. Hjälpen var en jägare/viltvårdare som bor i vårt område. Han kom med geväret över axeln. Då började jag gråta. Jag hade inte riktigt fattat, utan med ett barns positiva attityd trodde jag att han skulle hjälpa till att befria djuret så att hon kunde återförenas med sin familj.

- Vi tar bort henne, sa jägaren. -Inte med mig i närheten, sa jag och pep i väg till min hund som väntade runt husknuten. Jag hann nätt och jämt dit när jag hörde skottet.

Någonstans i närheten går en mamma som just har blivit av med sitt lilla barn.

Andra bloggar om:
intressant.se

29 oktober 2007

Stjärnreporter slash fotograf

Rustad med en systemkamera, modell grande och en uppmaning att sticka iväg och bevaka morgondagens mässa gav jag mig idag av på darrande ben från jobbet. Allvarligt, jag är varken en reporter eller fotograf. Jag kan knappt hantera min pytte-skruttiga kompaktkamera. Än mindre har jag "bevakat" någonting. Hur? Vad? Hjälp!

Så imorgon bär det av mot Älvsjö och
Skolforum. Får väl se om jag lyckas med mitt uppdrag. Nu är det lyckligtvis så att jag inte ska bevaka hela mässan, utan gå på ett seminarium och stå och hänga en stund vid montern för Media Smart.

Mondjö, vad har jag gett mig in på?

Andra bloggar om:
, , , , intressant.se

28 oktober 2007

Vinna en timme eller sabba en dag

Inatt var det dags igen att justera tiden. Jag är mot. Jag blir alltid snedvriden av detta. För det första så glömmer jag alltid bort att ändra innan jag går och lägger mig, vilket ställer till det på morgonen. Nästa bekymmer är att det tar några månader innan alla klockor i huset och bilarna har ställts om. Jag går runt och är lite osäker på vad klockan verkligen är, ganska länge.
Idag var inget undantag. Vi skulle på frukostkalas hos barnens kusiner. En timmes bilresa till andra sidan Stockholm. Klockan (som inte går rätt) är ställd för väckning åtta noll noll. Givetvis snoozar vi några gånger och kommer upp för sent. Stressade skuttar vi runt och fixar och trixar med all logistik. Sambon och sonen far iväg med bil nummer ett. Jag var ute och gick med hunden när sambon ringde och upplyste mig om vad klockan egentligen var. Jäkla skit. Där någonstans kändes dagen förstörd.

Kan vi inte bara sluta ändra tiden. Att det blir ljust en timme tidigare bryr jag mig faktiskt inte om. För alla ljusdyrkare kan jag istället rekommendera en gryningslampa/väckarklocka. Fungerar så att en halvtimme innan uppstigning stiger gradvis ljuset i rummet och du vaknar glad och harmonisk, oavsett årstid. Att ställa om klockan känns så passé, vi lever på 2000-talet, det måste ju gå att styra om solen i stället.

Andra bloggar om:
, , intressant.se

27 oktober 2007

När sonen själv får välja

Idag var vi och handlade, jag och lillkillen. Det var dags att bunkra för vintern. Overall, skor, mössa och vantar. Jag fick välja det mesta, men när det kom till mössan var han benhård. Utbudet av barnmössor var bara att glömma. Det enda alternativet var en pälsmössa som ger min son en look som en cocker spaniel. Vad gör man?

Jag var så lycklig över att den overall i kamouflagefärger inte fanns i hans storlek, så jag var beredd att gå med på vad som helst. Så här kommer alltså min son att se ut denna vinter. I en alltför stor pälsmössa i vuxenstorlek.

26 oktober 2007

Dags för veckans avgörande

Nu är det nedräkning till utröstning i Idol. Favoriten är densamma som hela säsongen, Christoffer.
Andra som imponerade idag tycker jag var Amanda, Andreas och Sam. Några som jag inte riktigt gillat tidigare. Kul.

Andra bloggar om: , intressant.se

Att fylla jämnt

Jag funderar lite över hur det här med att fylla jämnt har utvecklats. Var det så att förr i tiden så fyllde man jämnt när man fyllde 50, halvvägs till 100 vilket verkar vara någon form av målsättning. Och att det sen utökades till 40, 30, 70 med mera? Var det också så att det växte ytterligare till att omfatta även 45, 65, 35 och så vidare? Allvarligt, jag fattar inte. I år har jag och många av mina vänner fyllt 35. Det har varit flera fester (inget fel med det, fest är kul oavsett anledning) och större halabaluns. Sist det bjöds in var för fem år sedan. Frågan är, firar vi en jämn födelsedag? Annars, varför detta ståhej runt 35?

På riktigt, visst fyller man jämnt vartannat år?

Andra bloggar om:
, , intressant.se

25 oktober 2007

En liten goding

Jag har dåligt med schyssta accessoarer. Jag behöver en ny klocka, en snygg handväska och en matchande plånbok. Det är helt enkelt sådant en tjej behöver. Jag är dålig på klockor, har ägt två snygga av märket Storm. Jag älskade båda, men de hade en livslängd på cirka två år vardera. Slutsats, jag har varit med klocka ungefär fyra år av mitt liv. Jag är alltså en ovan klockbärare. Jag har dessutom klockan på höger arm, vilket verkar irritera folk.

Nu har jag i alla fall hittat min klocka, tycker denna är assnygg, en TAG Heuer. Men den kostar mer än vad min ekonomi tillåter. Den kostar mer än vad som är smakfullt att skriva på sin önskelista (ens om man skulle råka fylla jämt någongång).
Men, om jag flyttar till den billiga kommunen Stockholm, så skulle jag bara med den lägre skatten jag får, kunna köpa klockan efter ungefär två år.

Eller så går jag och köper mig en ny Storm-klocka. Och så har jag en trevlig accessoar i ett par år framöver.

Andra bloggar om:
, , , , intressant.se

Två barn i varje klass utsätts för våld i hemmet

Såg på Lilla aktuellt idag. Ett inslag handlade om barn som far illa i hemmet. Statistiskt sett ser det lika illa ut som för sju år sedan. Vem i maktens korridorer kan tänka sig att ta ansvar för att denna fråga lyfts upp till prio-listan?
Enligt en nyligen genomförd undersökning utsätts så många som två barn per skolklass för våld i hemmet. Det är helt sjukt. Några hjältar som arbetar med utsatta barn är BRIS. De hamnar givetvis på min idol-lista.

Det kanske inte är så konstigt att våldet följer med ut på stan sen...

Andra bloggar om:
, , , intressant.se

24 oktober 2007

Tandooriälgen - dagens boktips

Den senast avslutade boken hemma hos mig får jag nog beskriva som en av de knasigaste, men även roligaste böckerna på länge. Inte rolig som haha. Mer rolig för det underfundiga, finurliga språket. Och för alla sköna metaforer. Samtidigt är det en skrämmande skildring av en framtid, inte alls så angenäm och utopisk som man skulle önska. Är detta vad som väntar oss om vi inte gör någonting åt växthuseffekten?

Handlingen utspelar sig i Gautampuri, före detta Göteborg, en stad i norra delen av den asiatiska unionen. En stad med 20 miljoner invånare. Det är inte nutid, men ändå inte långt borta. Huvudpersonen är en ensam, halvsorglig polisman, Barsk.

Trafiken på kokosnötsavenyn var trög eftersom kossor med morgonfräscha blomsterkransar om halsarna stod mitt i gatan och tuggade på slängda kartonger. Att Bangatan döpts om var inget att förvånas över, fär den leder upp till en park där kokosträd kantar en vattenreservoar. Från parken fortsatte spårvagnarna mot Marwari Chowk och mer välbergade förorter bortom djungeln.
Kokosträd - vädret i Gautampuri hade transformerats parallellt med de politiska och ekonomiska omvälvningarna, vilket gjorde att allt kändes som karma.

(...)

Med växthuseffekten spred sig Sahara tills Medelhavet torkade ut och öknen täckte Europa med sanddyner höga som Eiffeltornet ända till centrala Danmark. Danskarna hade accepterat sin lott och anpassat sig till ett liv som beduiner, förutom en koloni med nudister på öarna Römö och Sylt som vägrade ta på sig kaftaner, Ibland kom danska kamelhandlare ända till Gautampuri och sågs som ett exotiskt tillskott till stadens myllrande basargator.

Boken Tandooriälgen är skriven av Zac O'Yeah. Zac är för övrigt en mycket intressant filur, läs mer
här. Boken rekommenderas till alla som vill läsa en annorlunda, välskriven bok om ett mord på en Tandooriresturang i framtidens Göteborg.

Andra bloggar om:
, , , intressant.se

Storhandla eller handla mycket?

Jag var och storhandlade idag. Jag är jättedålig på det. Om jag inte har en köplista, då funkar det. Idag hade jag inte det. Syftet med att storhandla, tycker jag, är att man handlar mycket av olika varor och stuvar undan i kylskåp, frys och förråd. Av någon anledning så blir det istället så att jag handlar mycket av lite. Idag blev det till exempel stort fokus på kvisttomater. Det ser ju så gott ut. Det blev också ett mindre berg av frukt.

Vad vi ska äta till middag de närmaste dagarna är ännu oklart, men jag lämnade affären med fyra fullproppade påsar. Är det att storhandla eller att handla mycket?

Andra bloggar om:
, , intressant.se

23 oktober 2007

Bo på Värmdö och sluta fundera över vart pengarna tar vägen

Dagens Nyheter toppar idag första sidan med glädjebesked till nästan alla - 14 kommuner i länet sänker skatten 2008. Yippi, hann jag tänka tills jag kom till ingressen. Nehe, det gäller inte Värmdö. Jag citerar: Värmdö har kvar den högsta skatten i länet, 32,45, och planerar ingen sänkning.
Om jag hade bott i Stockholm eller i Täby hade jag haft i runda slängar en tusenlapp mer kvar i plånkan - varje månad. Det är tolv tusen per år, det är en utlandsresa, eller en julafton-grande, eller tolv par skor, eller...

Andra bloggar om:
, , intressant.se

En balsamerad typ

I lördags var det fest. En av mina allra bästa vänner fyllde år och bjöd på baluns. En av de inbjudna var födelsedagsbarnets storasyster. Hon och jag har inte setts på en sisådär femton, tjugo år.

-Du är dig lik, som om du vore balsamerad, sa hon till mig. Hur ska man tolka det?

22 oktober 2007

Gulddramatik - var bollen inne eller inte?

Dramatiskt in i det sista. På Aftonbladet.se kan man läsa om AIK:s och IFK Göteborgs olika åsikter om matchens eventuellt, enda mål. Var den inne eller inte? Är det klart att guldet går till Göteborg? Lagen upplevde situationen på olika sätt (döhh!). AIK:s målvakt, Daniel Örlund, säger att bollen INTE var inne. Det är väl klart att han måste veta bäst. Han var ju närmast.

Andra bloggar om:
, , intressant.se

Headhunting med bluetooth

Det gäller att surfa med i trendvågorna. Det nya är att använda Facebook, bluetooth och Youtube för rekrytering. Dagens Media skriver idag om Sony Ericssons senaste kampanj för att hitta nya, kompetenta medarbetare.
På olika platser i Stockholm, Malmö och Lund har bluetooth-sändare placerats ut. Förbipasserande får ett pling i mobilen med en fråga om man vill ladda ner och se Sony Ericssons rekryteringsfilm. Filmerna läggs även upp på Youtube.


Huvudpersonen i filmerna är Bert Hamster, en kille som fastnat i hamsterhjulet. Han har även en profil upplagd på Facebook. Jag var tvungen att lägga honom till mina vänner direkt. Måste ju följa utvecklingen.
Senast uppdaterad info: Bert Hamster-Wheellife is increasingly worried that this work week will be the same as last week's.

- Sony Ericsson är en attraktiv arbetsplats, men det blir allt tuffare att hitta kompetenta medarbetare. Den här annorlunda rekryteringskampanjen är ett sätt att vara proaktiva och behålla vår position, säger Gustav Brogren, rekryteringschef på Sony Ericsson till Dagens Media.

Bra, nytänkande och kul. Det är ju alltid trevligt att känna sig headhuntad.

Andra bloggar om:
, , , , , , intressant.se

21 oktober 2007

Apropå matbutiker och navigering

Varför är det i alla matbutiker så att man först kommer till avdelningarna med mjuka, ömtåliga varor som frukt och grönt och bröd?
Jag handlar ofta med korg, och då blir det ju att man mosar det första som hamnar i korgen med konserver, mjölk och annat.
När jag väl är framme vid kassan så har jag en påse krossade tomater på kvist. Vilket kanske inte var vad jag hade tänkt mig.

Här har alla ni butiks-koncepts-utvecklare en viktig uppgift. Ta fram en mer logisk standard för ordningen på avdelningarna. Jag hjälper gärna till med glada tillrop och kloka synpunkter.

Andra bloggar om:
intressant.se

Svårnavigerat i Sickla

Jag är en sådan som gillar att handla min mat i en och samma butik. Jag gillar att veta var saker finns och att inte behöva springa fram och tillbaka för att leta eller riskera att missa något. Igår hade jag en stund över när jag var i Sickla och tänkte att jag kunde passa på att handla mat där. Jag skulle inte ha mycket, fylla en korg bara. Jag gick till ICA Kvantum och det var riktigt jobbigt. Maken till ostrukturerad butik har jag inte varit med om. Letade efter vindruvor, gav upp till slut men sprang på dem sedan - intill tomaterna!! Allvarligt, frukt är frukt och grönsaker är grönsaker. Som att placera korv i ostdisken. Helt galet.
Jag var helt svettig när jag var klar och insåg att det tagit dubbelt så lång tid som det hade gjort om jag varit i min vanliga butik. Man ska inte vara så himla spontan, det blir bara tokigt.

Andra bloggar om:
, , intressant.se

19 oktober 2007

Tack SVT för Mia & Klara

Jag behöver väl inte utveckla mer än så? Det bästa som någonsin visats på SVT just nu är Mia och Klara. Jag skrattar så jag gråter, det är så brutalt roligt.
Det finns egentligen ingen sympatisk karaktär i serien, men ikväll kände jag lite med hockeyfrun. Om nu någon har missat detta, så kommer säker en repris. Håll koll.

Andra bloggar om:
, , intressant.se

Lite svag för sångfåglarna i årets Idol

Ikväll var det dags igen för Idol. Mitt nya fredagsnöje. Jag har nog tittat på de tidigare säsongerna också, men inte varit med hela vägen så att säga. Än så länge röstar jag inte, men det är nog bara en tidsfråga.
Jag har redan från allra första början haft min favorit klar, Christoffer. Man skulle nog kunna säga att jag är lite svag för honom. Han är så otroligt charmig. Fantastiskt vore om det stod mellan honom och Daniel i finalen.

Jag tycker att alla är ganska duktiga, dessvärre är några så himla trista. Bland tjejerna är Evelina min favorit. Juryn gillade henne inte ikväll, jag tycker hon är bra. Nu är det bara och vänta. Omröstningen kommer om en halvtimme. Under tiden borde jag fokusera på lite allmänbildning i form av nyheterna.

Baj

Andra bloggar om:
, , , , , , intressant.se

18 oktober 2007

Det kom en inbjudan från Tagged

Tagged. Vad är det? Jag fick en inbjudan av dotterns kompis och var ju givetvis tvungen att undersöka. Men, jag hajjar inte, verkar vara som Facebook. Någon som kan upplysa mig om skillnaderna?

Andra bloggar om:
, , intressant.se

Facebook får en egen polis

Metro skriver idag att Facebook får sin egen polis. Tanken är att en övervakare ska hålla koll på eventuella nätpedofiler. Sajten har haft problem med säkerheten och ansvarig för bevakningen blir New Yorks chefsåklagare Andrew Cuomo.

– Sociala nätverkssjter marknadsförs till unga användare och hittar snabbt medlemmar. Dessvärre fungerar de också som en magnet för de som vill unga illa, säger Cuomo i Metros artikel.

Välkommen säger jag.

Andra bloggar om:
, , , intressant.se

Jag vill ha en nanny

Det är så jäkla trist att alltid stressa till eller från jobbet. Ett ständigt pusslande för att hinna med ett heltidsjobb. Känns taskigt mot lillkillen att alltid låta honom vara sist kvar på dagis. Jag har kommit på att jag vill ha en nanny, en barnflicka som kan hämta på dagis varje dag. Så att jag kan åka hem efter jobbet, hinna stanna och handla om det behövs. Inte behöva springa mitt i ett samtal med kollegorna eller vara orolig för att bussen ska strula på vägen hem. Inte slita mitt hår om det är stopp i tunnelbanan.
Och, ett förtydligande, jag vill inte ha en barnflicka och därmed missa tid med mina barn. Jag vill bara komma hem och få kvalitetstid med mina barn.

Andra bloggar om:
, , intressant.se

Firman - sämsta förlorarna

Jag blir ibland, helt utan grunder, beskylld för att vara den sämsta förloraren. Det stämmer inte. Jag läste i dag i Metro en artikel där den så kallade Firman (galna AIK-fans) går ut och kräver att AIK ska lägga sig i nästa match, bara för att inte Djurgården ska vinna guldet. Men hallå! Hu så osportsligt. En sann AIK:are ser nog hellre att laget gör sitt bästa in i det sista och förlorar med värdighet.
Som den trogna AIK:are jag är säger jag bara grattis till den som nu kniper guldet. Det går inte till Solnalaget i år. Heller.

Andra bloggar om:
, , , intressant.se

16 oktober 2007

Höstweekend i Stockholms skärgård



I helgen var jag och min sambo bjudna på skärgårdsparty. Stockholms skärgård är trevlig på sommaren, men helt fantastisk på hösten.
Vi var ett gäng på 20-30 personer, helt ensamma på en egen ö, Rögrund. Vi tog båten från Stavsnäs och åkte söderut förbi Nämdö. En resa på mindre än två timmar, men som ändå tar en till en annan värld.


På bilden i mitten är det vandrarhem vi hyrde och längst ner, "badjävlarna" från Stockholm. Om det råder några oklarheter om huruvida jag badade eller ej, kan jag garantera att det gjorde jag absolut inte. Jag har inte badat i Sverige hittills i år och tänker inte börja i oktober. Resten av ligan bastade och badade. Någon sa att det var 12 grader. Det tror jag vad jag vill på.

Andra bloggar om:
, , , , intressant.se

Den nya nationalarenan - Swedbank

Ibland blir jag tårögd och längtar hem. Hem till Solna. För det mesta får jag dock ångest och magknip.
Idag visade alla tidningar upp bilder på den nya nationalarenan, som för övrigt ska heta Swedbank (Tänk den som kunde slänga in lite kulor i det projektet och därmed få vara med och välja namn... Enannan arena kanske?).
Den nya arenan får en publikkapacitet på 50 000 vid fotbollsmatcher. Ännu fler går att knöla in vid konserter. Bygget ska stå klart 2011-2012, då är lillkillen tio år. Perfekt!

Andra bloggar om: , , , , intressant.se

Kalles mumsiga produktutveckling

Jag trodde ett tag att det var ett skoj. Kaviar med banansmak kan inte vara gott. Jag har inte smakat, kommer inte att göra det heller.
Det skulle vara intressant att veta hur försäljningen av denna produkt går. Jag kan tipsa om andra, spännande kombinationer för den vågade produktutvecklaren;

  • Bearnaisesås med marshmallowsbitar
  • Mjukost med lakritsbåtar
  • Chokladpudding med senap
  • Ketchup med skumbananer
Andra bloggar om: , , , , intressant.se

10 oktober 2007

Min arbetsplats


Här tillbringar jag mina dagar nuförtiden. Väldigt trevligt läge, invid Klara kyrka. Observera min lilla bibel, Westanders PR-handbok, som Fröken Look så vänligt försett mig med. Den och kaffemuggen är lika viktiga och boken ligger aldrig på större avstånd än en armslängd.

Andra bloggar om: ,
, , , intressant.se

Grey´s anatomy idag - som ett sömnpiller

De senaste veckorna har Grey´s Anatomy varit hiskeligt spännande. En riktig rysare skulle man kunna säga. Idag skulle upplösningen komma och vad händer? Det blir ett enda långdraget, flummigt, psykotiskt springande med en halvdöd Meredith bland gamla döda vänner i sjukhuskorridorerna. Nej tack, inget mer av detta.

Andra bloggar om:
, intressant.se

Första steget till senildemens

Ute på landet där jag bor finns det ett antal infartsparkeringar. Detta tycker jag är toppen. Jag använder olika parkeringar beroende på vad jag ska göra på vägen hem. Nära affären om jag ska handla, nära dagis om det är min hämt-dag och så vidare. Problemet är att jag alltid blir lite förvirrad på hemvägen. Jag måste alltid tänka efter för att inte missa bilen någonstans. Det tar oroväckande många sekunder innan jag minns var jag ställde den.

Idag hade jag parkerat nära hunddagis eftersom jag skulle hämta byrackan innan lillkillen. Detta tänkte jag igenom ordentligt och kom fram till bilen med full koll på varför jag ställt den just där. Sen tog det typ ingen tid alls att totalt glömma hunden och jag hann halvvägs hem innan jag kom på vad som saknades i bilen.

Scary.

Andra bloggar om:
, intressant.se

9 oktober 2007

Frazzare, den moderna människan

I morse var jag på Frukostklubben, anordnad av Sveriges Annonsörer. Temat var "TV i framtiden". Det var en kvinna från MMS (Mediamätning i Skandinavien) som pratade om just mediamätningar. Intressant med trenden att fler och fler styr sin TV-tablå för att passa egna tider och intressen. Det kommer hela tiden nya alternativ till TVn som media, och framförallt de yngre växer upp med ett naturligt förhållande till TV via mobiltelefon, dator eller Ipod. Detta blir självklart viktigare för annonsörerna att hålla koll på. Hur når man sin målgrupp i framtiden?

Andra föreläsare idag var två människor från mediabyrån Mindshare. De var bra, de upplyste oss åhörare om vikten av att alternera sina TV-kampanjer med internet. Det var bara det att killen påminde mig om skådespelaren Edvard Norton och jag blev lite distraherad och tänkte att han var en galen dubbelnatur. Fast jag satt å andra sidan väldigt långt bak.


Intressant att nämna är att jag för tredje gången, i större sammanhang, hörde begreppet frazzare. Samtliga gånger har varit från representanter för mediabyråer. Det är helt klart så att frazzare myntats av mediabyrå-branschen. Jag tycker att det är ett fantastiskt bra ord. Frazzing - frenetiskt multitaskande (hej och hå vad svengelskt det blev). Att surfa samtidigt som man läser tidningen, chattar med vänner, pratar i telefon, tittar på TV och matar barnen är ett normalt tillstånd för att hinna med allt man vill och bör i sin vardag.

Andra bloggar om:
, , , , , intressant.se

Små saker man kan glädja sig åt en kall, mörk höstmorgon

  • Golvvärme
  • Dusch inne i boningshuset
  • En tjock, härlig stickad tröja
  • Nya knästrumpor
  • Rumpvärme i bilen
  • Att inte behöva vänta mer än någon minut på bussen
  • Sittplats på bussen

8 oktober 2007

Jag vill också ha en resa till solen inplanerad

Vi var bortbjudna till vänner i lördags på middag. Det var ett välkommet avbrott i målande, snickrande och annat pyssel som numera förgyller varje ledig stund i vårt hem.
Våra vänner berättade om en inbokad Västindien-resa i januari. Jag är dödens avundsjuk. Jag vill också resa till solen och lata mig med en paraplydrink.

Citerad i Dagens Media

Jag skrev mitt första "riktiga" pressmeddelande idag och skickade iväg på förmiddagen. Lagom mitt under lunchen ringer en man från Dagens Media upp mig och vill ha kompletterande uppgifter. Jag var sådär oproffsigt oförberedd på den påringningen och var tvungen att bläddra bland mina papper medan han knappade på tangenterna på andra sidan luren. Det roliga är att jag sedan blev citerad på deras hemsida, läs artikeln här. Jag var supernöjd, även om jag inte briljerade med de skarpaste kommentarerna just då. Jag ser det som en övning, nästa gång ska jag vara mer förberedd.

Nöjd med mig själv är jag i alla fall. Klar ego-boost.

Andra bloggar om:
, , intressant.se

4 oktober 2007

Kaklingen är klar, på riktigt

Det är knappt att jag törs skriva det, men kaklingen är klar! Japp, det är alldeles sant. I helgen ska möbler och toalett på plats, men sen...

I princip så skulle vi redan nu kunna duscha där, men vi har inte hunnit skruva dit en blandare. Jag räknar med att morgondagens dusch i gäststugan blir den sista på mycket, mycket länge. Men imorgon ska jag skutta ner med lätta steg.

Andra bloggar om: , intressant.se

Kanelbulledagen - en smaskig PR kupp

Kanelbulledagen är det idag, någon som missat det? Jag hade det tills jag klev in på Pressbyrån i något helt annat ärende än att köpa bullar. Jag kom ut med fyra. De låg så fint förpackade i en påse, immig av värmen. Alldeles nybakade och oemotståndliga.

Hela grejen måste ju vara ett lyckat PR arbete. Jag handlar aldrig kanelbullar, inte bakar jag heller. Jag äter kanelbullar om det bjuds. Och så idag då, på kanelbullens dag. Fullkomligt onödig dag. Men ganska smaskig.

Andra bloggar om: , , , intressant.se

Lunch med skvaller

Idag åt jag lunch med Polly. Det var trevligt. Jag följer hennes mödosamma väg ifrån singellivet på hennes blogg. Men lite färskt skvaller och smaskiga detlajer, IRL, är ju svårslaget.
Trevligt var det, vi var på HurryCurry vid Hötorget, som namnet hintar om serveras indisk mat. Stora portioner och goda.

3 oktober 2007

De verkliga hjältinnorna - Maskrosbarnen

Det finns hjältar med superkrafter. Sen finns det riktiga hjältar och hjältinnor i vardagen som verkligen gör nytta. När jag hittar dem så blir jag verkligen imponerad. De senaste i raden av hjältinnor som berör mig är tjejerna bakom organisationen Maskrosbarn. Två unga flickor med trasslig uppväxt som bestämt sig för att använda sin erfarenhet för att stödja andra. De vänder sig till anhöriga, främst barn, till missbrukare och psykiskt sjuka.

Det är glädjande att det skrivs mer och mer om dessa glömda barn. Och äntligen föreslås program för att fånga upp och hjälpa alla hundratusentals barn som växer upp i dysfunktionella hem (se tidigare inlägg
här). Maskrosbarn erbjuder grundskolor och gymnasium föreläsningar i ämnet. För de yngsta barnen, 7-10 år, finns en teaterföreställning, Berättelsen om mamma. Jag hoppas att alla skolor erbjuder sina elever samtal om ett av de mest förträngda och skamliga ämnen, men som berör så många.

I en för övrigt ganska rutten värld är det fantastiskt med organisationer som Maskrosbarn.

Andra bloggar om:
, , , intressant.se

Plötsligt händer det

Ibland händer det, har jag hört. För mig är det oftast så att det inte händer. Observera den lilla skrapade rutan ner till höger. Den talar om att jag vunnit två gånger beloppet OM jag hade skrapat fram tre likadana siffror i den stora rutan ovanför. Det märkliga är att jag skrapat den lilla efter att ha konstaterat att det var en nitlott.

Jag köper inte triss eller andra lotter så ofta. När jag någon gång köper en, så hamnar den bland annat jox i plånkan. Så även denna. Den har nog legat till sig ett par månader och dök upp idag när jag skulle rensa ut gamla kvitton. Som vanligt kände jag för en ytte-pytte-mikro-sekund att jag faktiskt var en potentiell miljonär. Men icke. Inte idag heller.

Andra bloggar om:
, , intressant.se

2 oktober 2007

Alex lägger ner sin röst

Veckans, månadens, kanske årets nyhet; Alex Schulman lägger ner sin röst. I vilken tidning jag än slår upp, kommenteras detta mer frekvent än om jordens undergång var nära.

Några, ganska många, verkar arga på Alex och verkar mest glada (lättade?) att han slutar. Personligen tycker jag att det är trist. Det har varit underhållande att läsa.


Baj Alex, lycka till

Andra bloggar om:
, intressant.se

Desperat fast i TV-träsket

Jag har verkligen blivit besatt av TV. Vet inte om det beror på att jag inte tittat på någonting alls det senaste året och måste "ta igen". Det konstiga är att jag slaviskt följer serier som jag aldrig tidigare titta på. CSI, Desperate Housewives, Greys Anatomy för att nämna några. Lite mindre stolt är jag över att följa Idol, So you think you can dance och den amerikanska versionen av Robinson, Survivor. Och, jag ser fram emot Peking Express. Premiär på 5:an på torsdag. Åhhh, spännande.

Nåja, det går nog över snart.

Andra bloggar om:
, , , , , , , , intressant.se

1 oktober 2007

Uppdatering Yoga

Jag har fått förfrågningar om hur det går med mitt nya yoga-liv. Om jag säger så här, minnet börjar blekna. Om jag skulle få för mig att göra en solhälsning eller två så skulle jag behöva ha en fusklapp framför mig.
Jag saknar det. Min plan var att hitta en grupp som passar tidsmässigt. Sedan min introduktionshelg har mitt liv tagit små krumsteg och en någorlunda tom kalender har blivit fulltecknad. Kanske ett tecken på att det är viktigare än någonsin att ägna ett par timmar i veckan åt sin inre harmoni.

Vad hände då under den helgen för lite mer än en vecka sedan? Jo, från att ha varit tveksam på fredagen ändrade jag inställning under lördagen och söndagen. Yoga är lite flummigt, lite konstigt och jag kände mig lite malplacerad först. Men instruktören, jag kallar henne fröken, var så fantastisk och inspirerande på ett inte-alltför-flummigt sätt att jag inte kunde låta bli att gilla det.

Det som hände med mig är också lite märkligt. Nästan overkligt. För det första så upplevde jag en känsla av att inte tänka på någonting under flera timmar i sträck. Inge badrumsrenovering, inga värdskrig, ingen svält. Mycket konstigt var det. För det andra så kände jag mig väldigt lätt när jag gick ifrån träningspassen. Nästan som om jag lämnat flera kilon kvar på mattan i yogasalen. Jag är van från styrketräning och annat att känna mig nästan lite kompakt och absolut inte lätt efter ett träningspass. Väldigt udda, lite magiskt.

Kommer jag yoga igen? Japp, absolut. Jag ska bara pussla in det i mitt liv först.

Andra bloggar om:
, , , intressant.se

Badrumshelvete

Igår (söndag) skulle vårt badrum vara HELT färdigkaklat enligt söta kakelkillen. Efter närmre två veckors total frånvaro skulle nu allt vara klart för en dusch, vilken minut som helst faktiskt. Idag skulle han bara komma förbi och peta in lite silikon i ett hörn. Allt annat var ju klart. Eller?

Nej, just det. Lampan är så dålig så det är svårt att jobba efter solnedgången, vilket så här års infaller runt fyratiden. Vid närmare inspektion och efterföljande samtal är rummet inte ens riktigt färdigfogat.

Status, hushelvete:
  • Duschning sker fortfarande i gäststugan
  • Tvättmaskin är flyttad från altan till skjul (annars risk för frysskador)
  • Banken väntar fortfarande på en husvärdering
  • Huset är smutsigt, smutsigt, smutsigt...
  • Vi har tejpade papper över halva vardagsrumsgolvet, i hallen samt utanför entrén (sedan två månader)
  • Jag är inte mindre galen eller stressad över situationen för att jag börjat jobba
Andra bloggar om: , , , intressant.se

En dag på jobbet

Japp, idag var det dags. Den första riktiga arbetsdagen hos min nya arbetsgivare, Sveriges Annonsörer. Jag är helt slut och ändå har jag inte direkt jobbat ihjäl mig.
Mina nya kollegor har varit så otroligt ambitiösa och ordnat med små möten med var och en av dem. Idag har jag samtalat med två. Väldigt bra introduktion och ett snabbt sätt att lära känna varandra. Vi är inte fler än nio personer på kontoret så det är inte övermäktigt. Jag har också varit duktig och gjort en liten to-do lista för resten av veckan. Men, jag har inte bara tramsat runt och socialiserat, jag har skrivit en del och försökt lära mig hitta i datorstrukturen. Jag är nöjd med min första dag.


Det känns verkligen bra, jag är helt säker på att jag kommer att trivas. Jag glömde nämna att när jag kom dit i torsdags så stod en helt otrolig blomsterbukett och väntade på mitt bord. En oväntad men väldigt trevlig start på mitt nya arbetsliv.

Andra bloggar om:
, , intressant.se