20 september 2007

Blästring och första steget mot ett bländande leende

Idag har jag varit hos tandläkaren, alldeles frivilligt. Jag har länge funderat på tandblekning, men dragit mig främst på grund av priset. Jag fick tips om Mälarkliniken i Gamla Stan, specialiserade på estetisk tandvård - och prisvärda. Det var de, jag jämförde med Folkis och det skiljde i runda slängar 1500 kronor. Så, jag ringde idag och hade tur. Fick en tid redan på eftermiddagen.

Väl där blev jag mottagen som en prinsessa. Otroligt vilket trevligt bemötande. Jag har aldrig varit med om maken. Jag tillbringade inte mindre än två och en halv timme där och fick en kunglig behandling. Jag fick lära mig att det är viktigt att tänderna är riktigt ordentligt rengjorda innan behandling för bästa resultat. Först, en runda med skrapen och sedan saltblästring med citronsmak. "Tänk Tequila", sa den söta tandsköterskan. Jag kan lova att mina tänder har aldrig varit så rena som nu. Efter rengöring fick jag sitta och titta på informations- och instruktionsfilmer om tandblekning, allt medan det fixades med mina skenor. Ett par timmar senare och jag var på väg därifrån, med en påse innehållandes allt jag behöver för ett bländande leende. På vägen ut vinkade samtliga tre tandfeer mig adjö. Som om jag vore en prinsessa.

Andra bloggar om:
, , intressant.se

2 kommentarer:

Felicitas sa...

Åh, jag blev nyfiken på hur tänderna blivit efter behandlingen... Blev du nöjd?? :)

Enannan sa...

Hej Felicitas! Jodå, jag blev nöjd. En vanlig biverkning är att man kan få ilningar i tänderna och det fick jag och avbröt därför behandlingen lite tidigare. Men visst blev det synbart bättre.