12 juni 2007

Korvgrillning i trädgården

En enormt trevlig sak med att ha egen trädgård är att det är så lätt att umgås. I söndags bjöd vi hem några dagiskompisar till lillgrabben och deras familjer (läs mammor, var håller papporna hus?) för lite lek och korvgrillning. Vi i vår familj är inte väldigt morgonpigga och framförallt är vi ganska långsamma på helgerna. Vi hade nätt och jämnt hunnit svälja morgonmackan när det var dags att grilla korv. Andra familjer verkar ha mycket mer strukturerade liv och spikade tider som gäller oavsett om det är vardag eller helg. Vädret var i alla fall kalas och barnen lekte och stojjade och sprang nakna i vattenspridaren. (På bilden; lillkillen i blå tröja och halsband och kompisen i orange. I bakgrunden skymtar brudarna)
Det är intressant med människor som man normalt sett inte umgås med, vad man pratar om. Det är förändringar bland personalen på dagis, vädret, matpriser och så kanske lite semesterplaner. Jag är likadan, trots att det finns massor med funderingar om hur dessa personer är på riktigt. Jag menar, de har väl också intressen och arbeten och mål med livet. Det finns alldeles säkert intressantare saker att diskutera än om fruktstunden på dagis ska vara klockan halv fyra eller fyra.

Jag har en tendens att bli lite provocerande när jag hamnar i samtal som dessa. Jag tror inte att jag framstår som en seriös och ansvarstagande mor. Jag har dålig koll på vad fröknarna heter, vem som arbetar på vilken avdelning eller vilka barn som är syskon med varandra.

Det blev en trevlig lunch i alla fall, jag tror att barnen hade kul.

Inga kommentarer: