13 juni 2007

Livet och dess krumsprång

Ena dagen är man helt odödlig och plockar poäng efter poäng i livets lyckohjul och nästa dag drar man nitlotten. Det behövs ibland en träff med livets orättvisor för att man ska uppskatta det man har.

I lördags var ett par vänner och deras barn på middag. Kvinnan har i två år kämpat mot sin bröstcancer med flera operationer och cellgiftsbehandlingar. Nu mår hon bra, men helt friskförklarad blir hon inte förren efter fem år. Hon är trots allt miserabelt som hänt, en av de mest energiska och levnadsglada människor jag träffat.

I måndags fick jag reda på att en annan kär vän har fått diagnosen bröstcancer. Jag pratade med henne idag, hon vet inte så mycket än men hoppas på en operationstid så snart som möjligt. Sedan väntar månader av behandlingar och ovisshet och en lång väntan. Som vän känns det helt fruktansvärt, man känner sig helt maktlös och rådvill. Men, man får sig även en tankeställare. Livet är skört och det bästa man kan göra är att leva för dagen och verkligen ta tillvara på vad man har.

Andra bloggar om: , intressant.se

Inga kommentarer: